Netanyahu, ABD'nin Filistin'i tanımasından korkuyor

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'la görüşmesinde, "ABD'nin Filistin devletini doğrudan veya dolaylı olarak tanımasının bölgede barış ve normalleşme çabalarına zarar vereceğini" savunduğu belirtildi.

Netanyahu, ABD'nin Filistin'i tanımasından korkuyor
Netanyahu, ABD'nin Filistin'i tanımasından korkuyor
GİRİŞ 16.02.2024 09:54 GÜNCELLEME 16.02.2024 11:32
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

ABD'den yayın yapan Axios haber sitesinin adı açıklanmayan iki İsrailli yetkiliye dayandırdığı habere göre, Netanyahu, geçen hafta Blinken ile Kudüs'te yaptığı özel görüşmede, ABD'nin Filistin devletini tanıma ihtimalini gündeme getirerek, Washington yönetiminin böyle bir seçeneği düşünmesinden duyduğu endişeyi ifade etti.

Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı'na Filistin devletinin doğrudan veya dolaylı yoldan Washington yönetimi tarafından tanınmasının "7 Ekim'de Hamas'ın düzenlediği Aksa Tufanı saldırısını planlayan ve yönetenler için ödül olacağını" söyledi.

Görüşmede Netanyahu, Blinken'a ABD'nin Filistin devletini tanımasının "Washington'un bölgede barış ve normalleşme çemberini genişletme çabalarına zarar vereceğini" söyledi. İsrail Başbakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ise konuya ilişkin yorum yapmaktan kaçındı.

"YILLARCA UYGULADIĞI POLİTİKAYI DEĞİŞTİRMEYECEK"

Öte yandan yine Axios haber sitesine konuşan adını açıklamak istemeyen üst düzey İsrailli bir yetkili, Netanyahu'nun, Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın en yakın adamlarından biri olan Hüseyin eş-Şeyh arasındaki görüşmede de konunun gündeme geldiğini aktardı.

Söz konusu yetkili, Hanegbi'nin Şeyh'e "İsrail'in onlarca yıldır uyguladığı politikayı şimdi değiştirmeyeceğini ve Gazze'deki saldırıların iki devletli çözümle bitme şansının olmadığını açıkça ifade ettiğini" söyledi.

İsrailli yetkiliye göre, Hanegbi, meselenin Netanyahu'nun hükümetiyle ilgili olmadığını Şeyh'e ileterek, "İsrail'de başka hükümetlerimiz varken Filistin devleti yoktu. Bu yüzden gerçekçi olmanız ve savaştan sonraki gün için daha pratik hedefler ortaya koymanız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AXİOS
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • Hakkı An 2 ay önce Şikayet Et
    Filistin den değil TÜRKİYE den KORKACAKSIN. NASIL mı. Yakında; bekle... Filistin devleti kurulursa yine iyi...
    Cevapla
  • as lın 2 ay önce Şikayet Et
    Akdenizden sürülmüş batışeriayı sürülmüş bir filistini tanır, Gazze için otonomi verir deniz alanını 2 mil ile sınırlar, al sana tanıdım budur coni nin yapacağı.
    Cevapla
  • emin 2 ay önce Şikayet Et
    Hayır..1967 sınırlarını tanıyacak
    Cevapla
  • Cesur ADAM 2 ay önce Şikayet Et
    it iti ısırmaz bombalar silahları veren hain abd zaten abd=lanetli yahudi ikiside katil
    Cevapla
  • Zerda 2 ay önce Şikayet Et
    Tanınacak Filistin mi kaldı, danışıklı dövüş. Zulüm yapılırken neredeydin? Zalimin zulmü yanına asla kâr kalmadı, kalmayacak. Zulüm ile abad olunmaz.
    Cevapla
  • Selam 2 ay önce Şikayet Et
    Planı beraber yaptınız korkmaniza gerek yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...
TFF 2. Lig'de ilginç maç! Beraberlik yetiyordu: İki takım da şut çekmedi