Fransa'dan Gazze adımı! İsrail'e Lahey'de soğuk duş

Uluslararası Adalet Divanı duruşmasında Fransa, İsrailli yetkililerin Gazze'de yasa dışı yerleşimler kurulması ve Filistinli nüfusun gönderilmesine yönelik açıklamalarını kınadı.

Fransa'dan Gazze adımı! İsrail'e Lahey'de soğuk duş
Fransa'dan Gazze adımı! İsrail'e Lahey'de soğuk duş
GİRİŞ 21.02.2024 21:15 GÜNCELLEME 21.02.2024 21:15
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Son dakika Fransa haberleri: İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırıları devam ederken Fransa, Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e tepki gösterdi.

FRANSA İSRAİL'İ KINADI

Uluslararası hukukun aynı zamanda işgalci güç tarafından söz konusu bölgenin demografik yapısını değiştirecek tedbirlerin uygulanmasını açıkça yasakladığına işaret eden Colas, “Bu bağlamda Fransa'nın Gazze'de yerleşimlerin kurulmasını ve Gazze'deki Filistinli nüfusun bu bölgenin dışına nakledilmesini teşvik eden açıklamaları kınadığını" ve Uluslararası Adalet Divanından İsrail'in bu tür açıklamaları önlemek ve cezalandırmak için elinden gelen tüm tedbirleri almasını istediğini belirtti.

'FİLİSTİN HALKININ KENDİ KADERİNİ TAYİN HAKKININ İHLALİ'

Fransa’nın İsrail’in işgal ettiği bölgeleri yasa dışı yerleşimcilere açmasına kesinlikle karşı çıktığını belirten Colas, “Fransa, Kudüs dâhil olmak üzere Filistin topraklarının tamamının birliğinin, devamlılığının ve bütünlüğünün korunması gereğine ters düşen her türlü eylemin, Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkının ihlali olduğu görüşündedir.” diye konuştu.

Colas İsrail'e “Sivillere ve yardım görevlilerine yönelik saldırıların engellenmesi hem ahlaki bir zorunluluk hem de uluslararası bir yükümlülüktür." hatırlatmasında bulunarak “İsrail, her zaman ve her durumda ayrımcılık, gereklilik, orantılılık ve ihtiyatlılık ilkelerini net bir şekilde ortaya koyan uluslararası insancıl hukuka uymalıdır. Yerleşimlerin genişletilmesi ve bu yerleşimlerden kaynaklanan ihlaller, yaşayabilir bir Filistin devletinin kurulmasını baltalamaktadır.” dedi.

'FRANSA, HUKUK DIŞI TOPRAK İLHAKINI TANIMAMAKTADIR'

İsrail’in Kudüs'ü tek taraflı olan kendi başkenti ilan etmesinin de uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Colas “Fransa, hukuk dışı toprak ilhakını tanımamaktadır.” dedi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • Erbakan sevdalısı 2 ay önce Şikayet Et
    Şu kadar müsliman ülke lideri var Türkiyede dahil onlarda şiddetle kınamışlar Filistine destek vermişlerdir.Fransada kınadığına göre iki ülke kalıyor abd ve ingiltere onlarda siyonistleri kınadımı iş tamam Filistin siyonist zulmünden kurtulmuş olur.
    Cevapla
  • Musa 2 ay önce Şikayet Et
    İsrail FİLİSTİN halkına yıllardır zulmünü kusmustur, İnsanlık onuru ayaklar altına ezilmistir.
    Cevapla
  • Metin 2 ay önce Şikayet Et
    Allah Celle Celalu Hu,İsrail denen vahşet devletini,İnşÂllah EL KÂHHAR ismi şerifinle kahrı perişan eylesin.
    Cevapla
  • yesilvadi81 2 ay önce Şikayet Et
    israil amerika ve destekçilerini Ya Kahhar İsminle kahreyle aynı şekilde can veremeyip sürünerek geberirler inşa Allah amin ecmain!!!
    Cevapla
  • Fikret 2 ay önce Şikayet Et
    Hak yazmadıkça kul azmaz kul azmadıkça hak yazmaz şimdi sadece lafta İsrail'e cephe alanlar yarın sıra kendilerine gelince paralarını alıp kaçarlar gene olacak fakir halka olur fakir halk aynı gazzeliler gibi savaşır ölen ölür kalan halk ezilmeye mahkum sistem tagut olunca bunlar normal Allah korkusu olmayan birinin ancak para korkusu olur para korkusu olana parayı ver otomakikmen dinini
    Cevapla
  • Şakir Sever 2 ay önce Şikayet Et
    Siyonist İsrail'in yaptığı yıkımı Hiçbir zelzele bile yapmamıştır Siyonist İsrail'in yaptığı soykırımı Nazi Almanyası bile yahudilere yapmamıştır Bu bir savaş degildir Savaş iki Devlet arasında olur Siyonist İsrail'in yaptığı Vahşettir Barbarlıktır Katilliktir Soykırımdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Hükümet korkunç bilançoyu açıkladı
Bakan Hakan Fidan'dan son dakika Gazze açıklaması: Bu son savaş olmayacak!