İsrail'den BM'nin İsrail'e silah ambargosu çağrısına tepki

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, BM İnsan Hakları Konseyi'nin İsrail'e silah ambargosu çağrısına tepki gösterdi.

GİRİŞ 25.02.2024 12:35 GÜNCELLEME 25.02.2024 12:44
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, BM İnsan Hakları Konseyi'nin İsrail'e silah ambargosu çağrısına  tepki gösterdi.

Cumartesi günü X'te yayınlanan bir gönderide Katz, BM'nin "Hamas teröristleriyle işbirliği yaptığını ve İsrail'in kendisini ve vatandaşlarını savunma hakkını baltalamaya çalıştığını" söyledi.

Katz, "Hamas teröristleri tarafından işlenen savaş suçlarını, cinsel suçları ve insanlığa karşı suçları göz ardı etmek, BM üzerinde silinemeyecek bir lekedir" dedi.

BM'DEN SİLAH SATIŞI DURDURMA ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler (BM) raportörleri, Gazze'de kullanılacağı ve uluslararası hukuku ihlal edeceği gerekçesiyle İsrail'e silah satışının derhal durdurulması çağrısında bulunmuştu.

BM'den yapılan açıklamada, ihracatçı ülkeler, silahların hukuku ihlal edecek şekilde kullanılması hedefi bulunmasa veya bu şekilde kullanılacağını kesin bilmese de "açık bir risk olduğu sürece bu tür satışların yasak olduğu" hatırlatılmıştı.

 

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 15
  • Kutahyali 2 ay önce Şikayet Et
    Su anda Dünyada bir din yani ıslam a karşı bir savaş veya katliam var bunu bilmemiz lazım
    Cevapla
  • Cem 2 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın başına bela olmuş aşağılık millet..Tarihte başlarına ne gelmişse fazlasıyla hak ettiklerini; savunmasız bebek,çocuk ve kadınları patlatarak ispatlayan soyu bozuklar ülkesi,israil..
    Cevapla
  • MUZTAVA 2 ay önce Şikayet Et
    Bosna hersekde 300 bine yakin insan 2.5 ay icinde avrupanin gäzü önünde katliam yapildi ve tam 3 ay sonra yani katliamlar bitti ölen öldü olanlar oldu ve tam bu sirada vatikan papasi "durun lan ne yapiyonuz inek herüfler" diyerek ciki$da bulundu ama 300 bin insan kaliam yapildikdan sonra dedi..filistindeki durumda aynisi olanlar oldu $imdi durun ayaklari hadi beee...
    Cevapla
  • Korkusuzlar 2 ay önce Şikayet Et
    İsrail'e şu anda bile durun diyebilmeleri büyük başarı tamamen onun güdümünde olan bir dünyadan bahsediyoruz
    Cevapla
  • Davut 2 ay önce Şikayet Et
    Aslinda kendi yaptiklari zulumleri dunyaya duyuruyo siyonist iyi uykular muslumanlar daha doymadinizmi uykunuza yaziklar olsun bir avuc yahudi ayakta uyutuyor herkesi eger bati ulkeleri ayaklanmasaydi filistin bitmisti
    Cevapla
  • Duyarlı 2 ay önce Şikayet Et
    Bir-LEŞ-miş İlletler başka bir anlamı yok. Çünkü ABD şeytanı nasıl istiyorsa öyle sonuç çıkıyor. Hainler ve reziller birleşmiş. İtrail' in koruyucuları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına aday oldu
İnsan beyninin şimdiye kadar ki en net haritası çıkarıldı! Sonuçlar inanılmaz...