Borrell'den Leyen'e İsrail eleştirisi

Borrell, von der Leyen'in İsrail-Filistin arasındaki çatışmaların patlak verdiği 7 Ekim 2023'ten birkaç gün sonra İsrail'e yaptığı ziyareti kınayarak, von der Leyen'i "tamamen İsrail yanlısı duruşu" nedeniyle eleştirdi.

Borrell'den Leyen'e İsrail eleştirisi
Borrell'den Leyen'e İsrail eleştirisi
GİRİŞ 27.02.2024 09:46 GÜNCELLEME 27.02.2024 10:28
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, İspanyol basınına açıklamalarda bulundu.

Borrell, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in İsrail-Filistin arasındaki çatışmaların patlak verdiği 7 Ekim 2023'den birkaç gün sonra İsrail'e yaptığı ziyareti kınayarak, von der Leyen'i "tamamen İsrail yanlısı duruşu" nedeniyle eleştirdi.

Von der Leyen'in İsrail ziyareti hakkında Borrell, "Uluslararası siyasetle ilgili bir meselede kendisinden başka kimseyi temsil etmeden, tamamen İsrail yanlısı bir pozisyonla yaptığı bu gezi Avrupa için yüksek bir jeopolitik maliyete neden oldu." dedi.

Borrell, "Hamas bir fikirdir ve bir fikirle ancak başka bir fikirle mücadele edilebilir. Netanyahu'nun Gazze'ye yönelik planları kabul edilemez. Nesiller boyu sürecek bir nefretin tohumları ekiliyor." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8
  • Morelli 2 ay önce Şikayet Et
    Bu kadin gercek bir zionist seytan her delikten cikiyor ucagini dusurmek lazim bu seytanin
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Kadın değil şeytanın insi hali
    Cevapla
  • Hikaye 2 ay önce Şikayet Et
    iyi polis kötü polis rolündeler
    Cevapla
  • Fettah Adıgüzel 2 ay önce Şikayet Et
    Almanlar yahudilerden bile daha yahudi bir toplumdur, kesinlikle İsrail aleyhine en küçük bir eleştiriye bile tahammülleri yok, İsrail’i öyle bir kutsamışlar ki adeta tapıyorlar
    Cevapla
  • mert 2 ay önce Şikayet Et
    eee nazi artiklarinda damarlarinda var nazilik soykirimlik kana doymamislar doymazlarda bu pisyaratiklar!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!