Kolombiya'dan Latin Amerika'ya "Gazze" için birlik çağrısı

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail'in Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırılar karşısında "tek ses" olmaları için Latin Amerika ülkelerine çağrıda bulundu.

Kolombiya'dan Latin Amerika'ya "Gazze" için birlik çağrısı
Kolombiya'dan Latin Amerika'ya "Gazze" için birlik çağrısı
GİRİŞ 01.03.2024 23:48 GÜNCELLEME 01.03.2024 23:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ada ülkesi Saint Vincent ve Grenadinler’deki Latin Amerika ve Karayip Devletleri Topluluğu (CELAC) VIII. Zirvesi'nde konuşan Petro, Gazze'de "insanlığın yok edildiğini" söyledi.

Petro, Gazze konusunda ortak bir tutum belirlenmesi için Latin Amerika ülkelerinin tümünün dahil olduğu bir toplantı yapılmasını talep etti.

Gazze'de devam eden İsrail saldırılarını hatırlatan Petro, "Halihazırda devam eden Filistin-İsrail çatışması yeni bir sorun değildir. Bazı güçler sorunu daha da derinleştiriyor ve Gazze'de insanlık yok ediliyor." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Petro ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere'yi eleştirerek, İsrail'in Gazze'yi bombalamasına destek olmakla suçladı.

Kolombiya basınında çıkan habere göre, Petro'nun Gazze çağrısına Meksika, Brezilya, Honduras, Şili, Saint Vincent ve Grenadinler, Venezuela, Guyana, Bahamalar, Bolivya ve Barbados destek verdi.

 

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 5
  • Murat Kara 1 ay önce Şikayet Et
    vicdânının sesini dinleyenlere selâm olsun !
    Cevapla
  • Emin 1 ay önce Şikayet Et
    Yabancılarda olmasa Gazze sahipsiz kalacak utan islam alemi
    Cevapla
  • Besir. Nezir 1 ay önce Şikayet Et
    Haçlı ordusuna karşı savaşan Bedir mucahidlerinin bugün kü versiyonu Gazze mucahidlerine selam olsun.
    Cevapla
  • Zaza 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye ne yapıyor?
    Cevapla
  • Huseyin 1 ay önce Şikayet Et
    Destek veriyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim