AP: Netanyahu'yu utanç verici bir son bekliyor

İsrail'in savaşın başından bu yana saldırgan tutumuna rağmen bir başarı elde edemediğini yazan AP, Netanyahu'yu utanç verici bir sonun beklediğini yazdı.

GİRİŞ 06.03.2024 13:20 GÜNCELLEME 06.03.2024 13:28
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

İsrail'in, halkı zorla aç ve susuz bıraktığı abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar devam ederken AP'den İsrail'i utanç verici bir sonun beklediğine dair bir analiz geldi.

"Rehine krizi İsrail için ikilem yaratıyor ve Hamas'a zafere giden yolu sunuyor" başlığı ile verilen haberde "İsrail, son beş ayda binlerce Hamas savaşçısını öldürdü, düzinelerce tünelini yıktı ve Gazze Şeridi'nde benzeri görülmemiş bir yıkıma yol açtı.

Ancak hâlâ savaşın başlangıcından itibaren net olan ve sonuçta sonucunu belirleyecek bir ikilemle karşı karşıya: Ya Gazze'de tutulan yaklaşık 100 rehinenin neredeyse kesin ölümü anlamına gelecek olan Hamas'ı yok etmeye çalışabilir ya da Hamas'ın tarihi bir zafer kazanmasını sağlayacak bir anlaşma" ifadelerine yer verildi.

UTANÇ VERİCİ BİR SON

Her iki sonucun da İsrail için kötü olduğunu yazan AP Netanyahu'yu utanç verici bir sonun beklediğini yazdı.

"Her iki sonuç da İsrailliler için dayanılmaz olacaktır. Her ikisi de muhtemelen Başbakan Binyamin Netanyahu'nun uzun siyasi kariyeri için utanç verici bir son anlamına gelecektir."

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 77
  • Cenk 1453 1 ay önce Şikayet Et
    ALLAH HIRSIZ ARSIZ AHLAKSIZ siyonistleri yenilgiye uğratacak.. yahudiler çokdan kaybetti. Kazanan hamas dır.
    Cevapla
  • çavuş 1 ay önce Şikayet Et
    düzeltme: netanyahu değil sadece+israil zalimleri+abd zalimleri...hepsine utanç verici bir son getirecek Yaradan
    Cevapla
  • Hak arayan 1 ay önce Şikayet Et
    ALLAH a savaş açtınız ahmaklar peygamber katilleri çocuk katilleri hepinizi çok acı ve büyük bir azab bekliyor ABD alman İngiliz Fransız İtalya ve diğerleri sizde yok olacaksınız zafer ALLAH in LAGALİBE İLLALLAH
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 1 ay önce Şikayet Et
    Kanemici vampir suratlılar
    Cevapla
  • reis 1 ay önce Şikayet Et
    Yaradan Hamas ın yar ve yardımcısı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza