İsrail ordusu, Hizbullah'a ait iki askeri binayı vurduğunu duyurdu

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait iki askeri binayı hedef aldığını bildirdi.

İsrail ordusu, Hizbullah'a ait iki askeri binayı vurduğunu duyurdu
İsrail ordusu, Hizbullah'a ait iki askeri binayı vurduğunu duyurdu
GİRİŞ 07.03.2024 22:39 GÜNCELLEME 07.03.2024 23:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ordudan yapılan yazılı açıklamaya göre, Aytarun ile Ayta eş-Şaab bölgelerinde Hizbullah'a ait iki askeri bina İsrail savaş uçaklarıyla vuruldu.

Açıklamada ayrıca Lübnan topraklarından son saatlerde İsrail'in Ras Nakura, Yaara ve Yukarı Celil bölgelerine füze atışı yapıldığı, İsrail ordusunun da füze atılan noktaları topçu atışıyla hedef aldığı ifade edildi.

HİZBULLAH'TAN "İSRAİL'E AİT HEDEFLERE SALDIRI DÜZENLEDİĞİ" AÇIKLAMASI

Öte yandan Hizbullah'tan yapılan açıklamada, İsrail'in kuzeyinde Lübnan sınırı yakınlarında yer alan Metulla yerleşim biriminde İsrail'e ait askeri mevzilerin vurulduğu, saldırı sonucu İsrail askerlerinden ölü ve yaralılar olduğu iddia edildi.

Açıklamada, söz konusu mevzilerin İsrail'in sonuncusu Ayratun beldesi olmak üzere Lübnan'ın güneyindeki köylere ve sivillere yönelik saldırılarına yanıt olarak vurulduğu ifade edildi.

Hizbullah'tan yapılan ikinci yazılı açıklamada da "Lübnan sınırında yer alan işgal altındaki Golan Tepeleri'nin Şeba Çiftlikleri bölgesinde İsrail'e ait radar alanının füzeyle tam isabetle vurulduğu" belirtildi.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Mezhepçi ve Takiyyeci İran'ın yardakçısı Hizbüşşeytan ile İsrail'in karşılıklı göstermelik hareketleri. Sahne oyunları, tiyatro.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!