Birleşik Krallık Müslümanlar için 150 milyon dolar güvenlik fonu sözü verdi

İngiltere'de artan İslam karşıtı saldırganlığını önlemek için hükümet çözüm arayışında.

Birleşik Krallık Müslümanlar için 150 milyon dolar güvenlik fonu sözü verdi
Birleşik Krallık Müslümanlar için 150 milyon dolar güvenlik fonu sözü verdi
GİRİŞ 11.03.2024 08:12 GÜNCELLEME 11.03.2024 08:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Birleşik Krallık hükümeti, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının patlak vermesinin ardından Müslüman karşıtı saldırıların arttığı bir dönemde Müslüman toplulukları korumak için 150 milyon dolar taahhüt etti.

'FON GÜVENLİK İÇİN KULLANILACAK'

Fonlar, önümüzdeki dört yıl boyunca ülke genelindeki camiler, Müslüman inanç okulları ve diğer toplum merkezlerinde güvenliğin artırılması için kullanılacak.

'İZİN VERMEYECEĞİZ'

İçişleri Bakanı James Cleverly yaptığı açıklamada "Müslüman karşıtı nefretin toplumumuzda kesinlikle yeri yoktur" dedi. "Orta Doğu'daki olayların Britanyalı Müslümanlara yönelik istismarı meşrulaştırmak için bir bahane olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz."

NEFRET SUÇLARI ARTTI

Müslüman toplumuna yönelik nefret suçlarını izleyen bir grup olan Tell MAMA, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada 7 Ekim'den bu yana geçen dört ayda 2.010 nefret vakası kaydedildiğini bildirdi. Grup, bunun dört aylık bir dönemde kaydedilen en büyük vaka sayısı olduğunu ve 2022-2023 yıllarında aynı dönemde 600 vakaya karşılık yüzde 335'lik bir artış olduğunu söyledi.

KAYNAK: HABER7
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 5
  • Kul insan 1 ay önce Şikayet Et
    İslam, Rabbimiz Allah cc ile barış demektir. Herkes Insan Müslüman olarak doğmuştur. İyi ve temiz kalpli insan kalmaya Müslüman denir. Her şey İslam insanlar istesede istemesede. Bu dünya ve içerisindekiler Allah'ındır cc. Her şey kayıt altına alınıyor. Ey insanlar, Müslüman olun kendinizi ailenizi cehennem ateşinden kurtarın.
    Cevapla
  • ¥^£M@z 1 ay önce Şikayet Et
    Bazı motorlar kanla çalışır, ölülerde tüfek atar, işte bu yani,büyük kanlı siyaset küçük motor kanlı piston,olay bu,eski greyder gibi.
    Cevapla
  • ¥^£M@z 1 ay önce Şikayet Et
    Bu ne dütturu dunya,yemişim parasını, fitnelik ve husumet, barışı sat parayı bul,yarasa misali dunya artık birbirinin kanıyla besleniyor.
    Cevapla
  • ¥^£M@z 1 ay önce Şikayet Et
    Ölmüşe laf edilmezde,yerinde yatmayasica yaser Arafat,ve bugünkü Mahmut Abbas, asyanin çoğu budala, bizler iki arada bi derede,yapacak bisey yok, aslında avrupada abd de budala,manyak bir kanlı politika,iş işten geçiyor oturduğunuz dünyayı silkeliyorsunuz,yemin ediyorum cuvalladiniz buraya yazdım bu günleri mumla arayacak herkes,tabi aranacak gün kalmadiya,
    Cevapla
  • ¥^£M@z 1 ay önce Şikayet Et
    Paraları basın basın hibe yoluyla,onların eliyle dunya piyasasına sürün, elin emeğiyle hayat idame ve gine birbirlerini öldürsünler, sonra asayiş daleveresi abd üs kurar, adamları herseye eli mahkum topraklarına oturun öylemi, ya bune emperyal,yani hesapta kendi paranız lakin elin parasıyla kanla toprak gaspediyorsunuz,tetikcinizde İsrail, maşallah bune akil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurdu
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!