Sudan Ordusu'ndan 11 ay sonra bir ilk! HDK'nın elinden alındı

Sudan Ordusu, yaklaşık 11 aydır çatıştığı Hızlı Destek Kuvvetlerinin (HDK) kontrolündeki ulusal radyo ve televizyon binasını ele geçirdiğini duyurdu.

Sudan Ordusu'ndan 11 ay sonra bir ilk! HDK'nın elinden alındı
Sudan Ordusu'ndan 11 ay sonra bir ilk! HDK'nın elinden alındı
GİRİŞ 12.03.2024 22:24 GÜNCELLEME 12.03.2024 22:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ordudan yapılan açıklamada, "Silahlı Kuvvetleriniz, diğer düzenli kuvvetler ve onlarla omuz omuza veren halkımız, Sudan milletinin hafızası ve vicdanı olan Ulusal Radyo ve Televizyon Kurumunun binasını, (HDK Komutanı Muhammed Hamdan) Dagalu ailesinin terörist milislerinden ele geçirmeyi başarmıştır." denildi.

Sudan ordusunun, son haftalarda başkent Hartum'un Umdurman kentindeki operasyonlarında ciddi ilerlemeler kaydettiği belirtiliyor.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Hasan Dede 1 ay önce Şikayet Et
    ABD çökertilmeden Dünya rahat edemez el attığı yerde insanları birbirine düşürüp perişan ediyor.Kahrolsun ABD emperyalizmi.Sudan topraklarını kuzey guney diye boldü petrolu sömürüyor.Sudan da istikrar olsa Nil nehrinin kenarındski topraklar dunyayı besleyecek büyüklukde ve verimlilikde.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü