Hamas'tan suikast açıklaması: Amaç Gazze'de kaos çıkarmak

Hamas, İsrail'in, Gazze'nin kuzeyine insani yardımın koordinasyonundan sorumlu Yarbay Fayik el-Mebhuh'u öldürerek kaos çıkarmaya çalıştığını belirtti.

Hamas'tan suikast açıklaması: Amaç Gazze'de kaos çıkarmak
Hamas'tan suikast açıklaması: Amaç Gazze'de kaos çıkarmak
GİRİŞ 18.03.2024 22:13 GÜNCELLEME 18.03.2024 22:14
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Mebhuh suikastının, insani yardımların Gazze'nin kuzeyine ulaşmasının ardından gerçekleştiğine dikkat çekildi.

Suikastla, halka yardımların güvenli bir şekilde ulaşmasının engellenmesinin amaçlandığı kaydedilen açıklamaya göre, uluslararası insancıl hukuk gereğince koruma altındaki sivil bir polisi hedef alan terör suçu, Nazist düşmanın kaosu yayma, Gazze'de toplumsal barışı baltalama ve kıtlığı sürdürme çabasının kanıtı.

Açıklamaya göre, Filistin halkı ve emniyet teşkilatı, düşmanın kirli planlarına darbe indirmeye devam edecek ve Filistin toplumu içinde kaos çıkarma çabalarını boşa çıkaracak.

İNSANİ YARDIM KOORDİNASYONUNU YAPAN EL MEBBUH ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi daha önce yaptığı açıklamada, İsrail'in, UNRWA ile aşiretler arasında insani yardım operasyonlarının koordinasyonunu yapan Fayik el-Mebhuh'a suikast düzenlediğini duyurmuştu.

Yaklaşık 4 ay aradan sonra Gazze'nin kuzeyine son 2 günde 2 insani yardım konvoyu giriş yapmıştı.

Geçen kasım ayının sonundan bu yana Gazze Şeridi'nin kuzeyine hiçbir insani yardım ulaşmadı. Bu nedenle büyük bir kıtlığın yaşandığı bölgede, son verilere göre 27 kişi açlık ve susuzluktan hayatını kaybetti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    amin amin amin amin
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Allah Yahudileri,bideni yok etsin.Allahın yanında yer alanları yüceltsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi