Hamas ateşkes anlaşması için "Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünü istiyor" iddiası

Doha'daki müzakerelerde Filistinli heyetin Türkiye ve Rusya'nın yanı sıra arabulucu Katar ve Mısır'ın garantörlüğünü talep ettiği Tel Aviv'in ise buna itiraz ettiği ileri sürüldü.

GİRİŞ 19.03.2024 13:40 GÜNCELLEME 19.03.2024 15:22
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

 Hamas ile İsrail arasında Doha'da müzakere edilen Gazze'de ateşkes ve karşılıklı esir takası anlaşması için Filistinli heyetin Türkiye ve Rusya'nın yanı sıra arabulucu Katar ve Mısır'ın garantörlüğünü talep ettiği Tel Aviv'in ise buna itiraz ettiği ileri sürüldü.

UZLAŞILAMAYAN BİRDEN FAZLA BAŞLIK VAR

İsrail televizyonu Kanal 13'ün haberine göre, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğuyla Doha'da müzakere edilen Gazze'de ateşkes ve karşılıklı esir takası anlaşmasında Hamas ile İsrail arasında uzlaşılamayan birden fazla başlık var.

HAMAS TÜRKİYE VE RUSYA GARANTÖRLÜĞÜNÜ İSTİYOR

Hamas'ın "Türkiye ve Rusya'nın yanı sıra arabuluculuk görevi yürüten Katar ve Mısır'ın anlaşma için garantörlüğünü istediği", Tel Aviv'in ise buna itiraz ettiği aktarıldı.

Hamas'ın 2001'de İsrail askeri Gilad Şalit'in esir takası anlaşmasında serbest bırakılan ve daha sonra yeniden tutuklanan 48 Filistinli esirin serbest kalmasını istediği Tel Aviv'in "bunların tamamını değil bir kısmını bırakmaya razı olduğu" belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 13 binden fazla çocuk, 9 bini kadın olmak üzere yaklaşık 32 bin Filistinli yaşamını yitirdi.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 40
  • Ali Sezai 1 ay önce Şikayet Et
    Hamas'ın değil, aklı veren İran'ın isteği bu. Türkiye ile İsrail'i savaştırıp, Türkiye'yi zayıflatmak amacı.
    Cevapla
  • Nadir 1 ay önce Şikayet Et
    Hamas'ı fiştekleyip saldırtan ve meşru müdafaa gerekçesiyle İsrail'e katliam yapma fırsatı veren İran'dan her türlü sinsilik beklenir.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Gazze'ye destek ol.Kostek olma kardeş
    Cevapla
  • kadir y. 1 ay önce Şikayet Et
    rusyaya güvenmemeliler. adamlar şama roket yağmuruna tuttu sesleri çıkmadı. rusyayı önemli bir yahudi sermayesinin domine ettiğini biliyoruz
    Cevapla
  • Ömer 1 ay önce Şikayet Et
    Gazze nin tek görmek istemediği ülke turkiyedir ordaki Müslümanları yahudilerin kanlı ellerine terk ettik.
    Cevapla
  • Karaarslan 4 hafta önce Şikayet Et
    Kesinlikle öyle...
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail turkiyeyi asla garantör olarak görmek istemez. İleride yeniden bir saldırısında karşısına tek dikilecek ülke Türkiye olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu
Çocuklarına karşı mezarlı önlem aldılar... Aydın'da 'Beni bahçeme gömün' akımı