Biden'dan Rusya'ya Gershkovich tehdidi: Bedelini ödeteceğiz

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'da casuslukla suçlanan Amerikalı gazeteci Evan Gershkovich'in tutukluluğunun yıl dönümünde yaptığı açıklamada, "Rusya'ya bunun bedelini ödeteceğiz." diye seslendi.

GİRİŞ 30.03.2024 13:06 GÜNCELLEME 30.03.2024 15:31
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, Wall Street Journal (WSJ) gazetesi muhabiri Evan Gershkovich'in Rusya'da tutukluluğunun 1. yıl dönümünde yazılı açıklama yaptı.

Biden, "Gazetecilik bir suç değildir ve Evan, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik acımasız saldırganlığında kendisini riske atıp muhabir olarak işini yapmak üzere Rusya'ya gitti." ifadelerini kullandı.

Gershkovich'in tamamen haksız ve hukuka aykırı bir şekilde tutuklandığını belirten Biden, "Evan'ın ailesine de söylediğim gibi umudumu asla kaybetmeyeceğim. Serbest bırakılmasını sağlamak için her gün çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Biden, Rusya'nın ABD'lileri pazarlık aracı olarak kullanmak istediğini vurgulayarak, "Bunun bedelini ödeteceğiz. Özgür toplumun temel direkleri olan basına saldırmak veya gazetecileri hedef almak isteyenlere karşı güçlü durmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

CASUSLUKLA SUÇLANIYOR

The Wall Street Journal gazetesinin 32 yaşındaki Moskova muhabiri ABD vatandaşı Evan Gershkovich, 29 Mart 2023'te Yekaterinburg kentinde haber çalışması yaptığı sırada Rus ordusunun sanayi kompleksi verilerini topladığı gerekçesiyle Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından casusluk suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Moskova'daki mahkeme, Gershkovich'in 29 Mayıs'a kadar tutuklu yargılanmasına karar vermiş, daha sonra tutukluluk süresinin 30 Ağustos'a kadar uzatılmasına hükmetmişti. Haziran ayında Gershkovich'in tutukluk süresinin uzatılmasına yönelik yaptığı itiraz başvurusu reddedilmiş ve 24 Ağustos'ta tutukluluk süresi 30 Kasım'a kadar uzatılmıştı. Daha sonra tutukluluk süresi 30 Ocak'a ardından 30 Mart'a uzatılan Gershkovich'in son olarak tutukluk süresinin 30 Haziran'a kadar 3 ay daha uzatılmasına karar verilmişti.

Moskova'nın yüksek güvenlikli Lefortovo hapishanesinde 1 yıl geçiren Gershkovich, hakkındaki casusluk suçlamaların reddederken, ABD hükümeti de derhal serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 32
  • vatandaş 4 hafta önce Şikayet Et
    bm 5 üyesi herzaman bir birini korur fazla ileri gitmezler,dünya savaşında olduğu gibi
    Cevapla
  • (76) 4 hafta önce Şikayet Et
    Hepiniz birleşmişsiniz ukrayna kuklası üzerinden rusyaya vurmaya çalışıyorsunuz bir birirnize düşün kefereler
    Cevapla
  • muharrir 4 hafta önce Şikayet Et
    filistinde öldürülen yüzlerce gazeteci için bu dediklerini niye yapmadın bidon israile niyo gürlemedin
    Cevapla
  • Cemal Serbest 4 hafta önce Şikayet Et
    Hadi yapta görelim siyonist uşağı Haçlı Seni.
    Cevapla
  • Nurullah 4 hafta önce Şikayet Et
    Filistin'e görev yapan yüzlerce gazeteci öldürülürken aklın neredeydi? Rusya öldürmemiş bile.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!