Kahire'de ateşkes görüşmeleri yeniden başlayacak: Hamas şartını açıkladı

Mısır'ın Al Qahera News TV'sine göre, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes görüşmelerinin Pazar günü Kahire'de yeniden başlaması bekleniyor .

GİRİŞ 31.03.2024 11:41 GÜNCELLEME 31.03.2024 11:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Mısır'ın Al Qahera News TV'sine göre, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes görüşmelerinin  Pazar günü Kahire'de yeniden başlaması bekleniyor.

Savaşan taraflar, İsrail'in bölgeye yönelik saldırısının askıya alınması konusunda Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda müzakereleri hızlandırdı.

6 HAFTALIK ARA TALEBİ

Raporlara göre görüşmeler, Hamas ve müttefikleri tarafından halen Şeride'de tutulan yaklaşık 130 esirden 40'ının serbest bırakılması karşılığında İsrail'in Gazze'deki operasyonuna altı haftalık bir ara verilmesi etrafında dönüyor.

Filistinli grup ayrıca savaşın ilk aşamasında Gazze Şehri ve çevresindeki bölgelerden güneye kaçan yüz binlerce Filistinlinin kuzeye geri dönmesine izin verilmesini istiyor.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Akin 1 ay önce Şikayet Et
    Yaşasın zalimler için cehennem
    Cevapla
  • mert 1 ay önce Şikayet Et
    kardeşim çoğunlukla kafirler geberdiklerinde cesetlerini yaktırıyorlar küllerini mezarlarna bırakıyorlar amma Allah elbetki zalimleri hayatlarında kahr ve perişanlık verip hüsranlara uğrayacaklardır!!!
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Savaş durmadan ara verme nedir rehineler için ara veriyorlar tümden savaş durmalı
    Cevapla
  • hmd 1 ay önce Şikayet Et
    Şehit edilen Gazzeli masumların kanı ne olacak yerde mi kalacak...
    Cevapla
  • ZEKERİYA 1 ay önce Şikayet Et
    Binlerce bebek çocuk ve masum insan katledildi ve sakat bırakıldı ve yerinden yurdundan edildi Bunun hesabını kim verecek.???
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta katliam yaptı: Şehit ve yaralılar var
Bakan Hakan Fidan'dan son dakika Gazze açıklaması: Bu son savaş olmayacak!