İngiltere'den İsrail'e: Desteğimiz kayıtsız şartsız değil

İsrail’in Gazze Şeridi’nde görev yapan World Central Kitchen’a (WCK) bağlı 7 çalışana yönelik saldırısına dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor.

İngiltere'den İsrail'e: Desteğimiz kayıtsız şartsız değil
İngiltere'den İsrail'e: Desteğimiz kayıtsız şartsız değil
GİRİŞ 07.04.2024 19:13 GÜNCELLEME 07.04.2024 19:13
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, İsrail’in Gazze Şeridi’nde aralarında 3 İngiliz’in de bulunduğu 7 yardım görevlisini öldürdüğü hava saldırısının ardından yaptığı açıklamada, “Desteğimiz kayıtsız şartsız değil. Böylesine başarılı bir demokrasinin kendisine meydan okunduğunda bile uluslararası insani hukuka uymasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Öldürülenler arasında 3 İngiliz'in bulunması nedeniyle saldırı, İngiltere’den de tepki gördü. İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, İngiltere’nin en büyük gazetesi The Sunday Times’daki köşe yazısında İsrail’e desteğin kayıtsız şartsız olmadığını yazdı. Cameron, “Desteğimiz kayıtsız şartsız değil. Böylesine gururlu ve başarılı bir demokrasinin kendisine meydan okunduğunda bile uluslararası insani hukuka uymasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Gazze Şeridi’ndeki insani duruma da değinen Cameron, İsrail’İn daha fazla yardıma izin vermemesi halinde kitlesel açlık riskinin ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu. Cameron, Birleşik Krallık’ın 7 Ekim’den bu yana en önemli odak noktasının “esirlere ve ailelere destek” olduğunu belirtti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Bir garip yolcu 3 hafta önce Şikayet Et
    Allah’ın laneti tüm İsrail ve destekçilerinin üzerine olsun inşaAllah.
    Cevapla
  • 200 3 hafta önce Şikayet Et
    Neden neonazileri destekledin? Neden Rus-Ukrayna anlaşmasını bozdun? böl-yönet-sömür politikası devam.
    Cevapla
  • mevhibe inal 3 hafta önce Şikayet Et
    1957 "Süveyş Buhranı" kimlerin Doğu Akdeniz hakimiyetini bölge ülkelerine bırakmadığını gösterir.
    Cevapla
  • Ahmet Aksoy 3 hafta önce Şikayet Et
    Eleştirirken bile mahcup oluyor
    Cevapla
  • Sadi 3 hafta önce Şikayet Et
    Zalim Bebek Katili israile Destek Olurken şimdide iki Yüzlülük yapıyor abd İngiltere Almanya Fransa kahru perisan Olursunuz inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye'ye övgü: Merkez Bankası doğru yolda
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz