İsrail tüm askerlerini geri çekti! ABD'den jet hızında skandal açıklama: Dinlenip...

İsrail’in tüm kara kuvvetlerini Han Yunus kentinden çekmesinin ardından ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, çekilmenin askerlerin “dinlenip yenilenmeleri” için olduğunu söyledi.

GİRİŞ 07.04.2024 23:25 GÜNCELLEME 07.04.2024 23:25
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

İsrail'in, Gazze'deki katliam saldırıları hız kesmeden devam ederken İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus bölgesindeki tüm kara kuvvetlerini geri çekmesiyle ilgili ABD'den bir açıklama geldi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İsrail'in yeni bir operasyon hazırlığında olduğu iddialarını yalanladı.

İsrail tüm askerlerini geri çekti! ABD'den jet hızında skandal açıklama: Dinlenip...

'YENİ BİR OPERASYON İÇİN DEĞİL, KENDİLERİNİ YENİLEMEYE İHTİYAÇLARI VAR'

Çekilmenin yeni bir operasyon planı doğrultusunda gerçekleşmediğini belirten Kirby, “Dört aydır sahadalar. Aldığımız haberlere göre yoruldular ve kendilerini yenilemeye ihtiyaçları var” dedi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby

İSRAİL TÜM KARA KUVVETLERİNİ GERİ ÇEKTİĞİNİ DUYURMUŞTU

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından bugün yapılan açıklamada, “98. Komando Tümeni, 4 aydır operasyon yürüttüğü Han Yunus’tan görevini tamamlayarak dün gece saatlerinde çekildi” ifadeleri kullanılmış, bölgede yalnızca bir tugayın görevine devam ettiği aktarılmıştı.

İsrail tankları

SAVUNMA BAKANI ABD'Yİ YALANLADI

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ordunun arkasında büyük bir yıkım bıraktığı Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'tan, saldırılardan kaçan 1,5 milyon kişinin sığındığı güneydeki Refah’a saldırıya hazırlık amacıyla çekildiğini belirtti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant

İSRAİL: SALDIRILAR DEVAM EDECEK

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ise 7 Ekim'den beri on binlerce ton bomba atarak 33 binden fazla Filistinlinin ölümüne ve 75 binden fazlasının yaralanmasına yol açan Gazze Şeridi'ndeki saldırıların devam edeceğini belirtti.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 128
  • Skut 3 hafta önce Şikayet Et
    Çok zayiat verdikleri için çekiliyorlar bunlarda yalan bitmez.
    Cevapla
  • 63+63 3 hafta önce Şikayet Et
    kirbiy mısın ne sın kendin git zaten sende yahudisin kendini dene bir kasam tüneline gir cesaretın varmı haydi koltuktan havlama sende lanetlilerin savunma bakanıda ne yani otuduğunuz koltuktan havliyorsunuz lenetliler...
    Cevapla
  • Ali 3 hafta önce Şikayet Et
    yalan makinesi..
    Cevapla
  • TC.Kılınç 3 hafta önce Şikayet Et
    İT-İTİ Isırmaz.Bunlar yahudi siyonit tezgahları.Çare müslüman tek vücut, tek yumruk olacak...
    Cevapla
  • ömer faruk 3 hafta önce Şikayet Et
    cehennemin dibine gidin lanet siyonist yahudi ve avanesi.ALLAH intikam sahibidir.Elbet bunun intikamı alınacaktır.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Müzakereler sona erdi: Cevabımızı ilettik!
Kassam Tugaylarından İsrail'e 'Rajum' sürprizi! İsrail karargahına peş peşe fırlatıldı