Rusya'dan dünyaya Gazze çağrısı: Uygulanması zorunlu! Fransa'ya da savaş resti

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) Gazze'de acilen ateşkes talep eden kararının tüm BM üyesi ülkelerce uygulanması gerektiğini söyledi.

Rusya'dan dünyaya Gazze çağrısı: Uygulanması zorunlu! Fransa'ya da savaş resti
Rusya'dan dünyaya Gazze çağrısı: Uygulanması zorunlu! Fransa'ya da savaş resti
GİRİŞ 10.04.2024 22:10 GÜNCELLEME 10.04.2024 22:14
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Zaharova, başkent Moskova'da düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

BMGK'nin Gazze'de acilen ateşkes talep eden kararını 25 Mart'ta kabul etmesi ve İsrail'in bu karara uymaması ile ilgili AA muhabirinin sorusunu yanıtlayan Zaharova, şunları kaydetti:



"BM Tüzüğünün 25. maddesine göre, BM'ye üye devletler Güvenlik Konseyi'nin kararlarına uymayı ve kararlarını uygulamayı kabul ediyor. Güvenlik Konseyinin kararlarının tüm BM ülkelerince uygulanması zorunlu. Buna göre BMGK gerektiğinde kararlara uyulmamasını değerlendirme yetkisine sahiptir. Bu, 25 Mart'ta onaylanan ve Gazze'de acilen ateşkes talep eden 2728 sayılı karar için geçerlidir. Rusya, söz konusu kararın acilen uygulanmasından yana."

 

Bir acı haber daha! Hamas lideri Heniyye'nin 3 oğlu ve torunları hayatını kaybettiBir acı haber daha! Hamas lideri Heniyye'nin 3 oğlu ve torunları hayatını kaybetti


ABD'nin, bu kararın bazı hükümlerine karşı çıktığına dikkati çeken Zaharova, bu pozisyonun "yıkıcı" olduğunu vurguladı.

ASKER GÖNDERME İHTİMALİNE HAZIRIZ

Zaharova, Fransa'nın Ukrayna'ya asker gönderme yönündeki açıklamalarıyla ilgili soru üzerine "Bu saldırgan açıklamaları dikkate aldık. Durumun her türlü gelişimine hazırız." dedi.

Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımların uygulanmasını da değerlendiren Zaharova, "Yaptırımlar, bölgeyi daha güvenli hale getirmiyor." diye konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Ali 2 hafta önce Şikayet Et
    Rusya'nın politikası açık ve net.. NATO'nun yayılmacı siyasetini durdurmak..hatta Çin ve Hindistan ..Diğer yandan yahudi siyonist israil masum sivilleri katlederken ses yok,Ukrayna denilince hepsi ayakta.Türkiye de olmasa Filistin aç kalacak.. yazık günah.. ABD, Avrupa ve Avrasya Birliği ülkeleri Çin
    Cevapla
  • bebekkatiliisrail 2 hafta önce Şikayet Et
    israil kendi sonunu hazirladi her an patlamaya hazir bomba gibi kendi kazdiklari kuyuya düsmeleri an meselesi duman cikinca israilyok olacak
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 2 hafta önce Şikayet Et
    Buişi ya Rusya bitirir yada müdahil olur vurşu katil israili ve Avrupa'yı Rusya Hadibe hadi
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Yahudilerin amacı sadece Abd ingiltere, fransa Almanya, İtalya, Rusya, Ukrayna, Gazze ve filistin gibi bazı ülkeleri ele geçirmek değil, Hıristiyanlığı, müslümanlığı, budizmi, hinduizmi yok etmek ve bütün dünyayı ele geçirmek. Bu ülkelerden birini bile ele geçirirlerse, amaçlarına çok yaklaşmış olacaklar. Sandığınızdan çok daha kalabalık ve güçlüler.
    Cevapla
  • Taco 2 hafta önce Şikayet Et
    Golan tepesi gibiler meşşellah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!