Hollanda'dan İran saldırısına kınama

Hollanda hükümeti, İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırılarını "en güçlü ifadelerle" kınadı.

Hollanda'dan İran saldırısına kınama
Hollanda'dan İran saldırısına kınama
GİRİŞ 14.04.2024 15:33 GÜNCELLEME 14.04.2024 15:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hollanda hükümeti, İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırılarını "en güçlü ifadelerle" kınadı.

Geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Orta Doğu'daki durumu Hollanda Ulusal Güvenlik Konseyinde görüştüklerini belirtti.

Rutte, "Hollanda, İran'ın tehlikeli ve pervasız saldırılarını mümkün olan en güçlü ifadelerle kınamaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail'in, İran'dan gelen saldırıları etkili şekilde püskürtebilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Rutte, "İsrail'in güvenliği daha fazla tehdit altına girmemelidir." görüşünü paylaştı.

Saldırıların bölgesel tırmanışa sebep olmaması gerektiğini vurgulayan Rutte, "Bölgesel tırmanışın önlenmesi elzemdir. Durumu oldukça yakından izlemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İRAN-İSRAİ GERİLİMİ

İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general 7 kişi ölmüştü.

İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu.

İsrail de İran'ın saldırılarına karşılık vereceğini bildirmişti.

İran, dün İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmış, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu açıklamıştı.

İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini belirtmişti.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Morelli 2 hafta önce Şikayet Et
    Zaten hollanda ikinci israil en cok ekonomik destek veren ulke abdden sonra
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...