İran'dan 'İsrail' itirafı: Saldırmadan önce ABD'yi bilgilendirdik!

İran Dışişleri Nakanı Hüseyin Emirabdullahiyan, İsrail'e karşı saldırı başlatmadan önce ABD'yi bilgilendirdiklerini açıkladı.

İran'dan 'İsrail' itirafı: Saldırmadan önce ABD'yi bilgilendirdik!
İran'dan 'İsrail' itirafı: Saldırmadan önce ABD'yi bilgilendirdik!
GİRİŞ 14.04.2024 18:40 GÜNCELLEME 14.04.2024 18:48

İran Dışişleri Nakanı Hüseyin Emirabdullahiyan düzenlediği basın toplantısında ülkesinin İsrail'e karşı saldırı başlatmadan önce ABD'ye haber verdiğini söyledi.

Amirabdollahian, "Pazar günü erken saatlerde Beyaz Saray'a gönderdiğimiz bir mesajda operasyonumuzun sınırlı ve minimalist olacağını ve İsrail rejimini meşru savunmayı ve cezalandırmayı hedefleyeceğini duyurduk" dedi.

İranlı bakan, İran'ın sınırlı saldırılarının sivilleri veya ekonomik bölgeleri hedef almayacağını belirterek “Cevabımızda sivil hedeflere yönelik bir yanıt tanımlamadık. Silahlı kuvvetlerimiz hiçbir ekonomik veya nüfuslu bölgeyi hedeflemedi.” dedi.

Amirabdollahian, saldırının amacının İsrail rejimini cezalandırmak olduğunu ve bunun İran güçlerinin meşru bir savunma eylemi olduğunu söyleyerek "Bu meşru savunma eylemindeki amacımız, yalnızca İsrail rejimini cezalandırmaktır." diye konuştu.

Amirabdollahian, "Bölgedeki Amerikan bireylerinin veya üslerinin peşinde değiliz" dedi.

KAYNAK: AP
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...