Sosyal medya fenomeni, yeni doğan bebeğini açlıktan öldürdü! Yemek yerine güneş ışığı...

Rusya'da yaşayan 43 yaşındaki Maxim Lyutyi, 1 aylık bebeğini gerekli gıdalar yerine "güneş ışığıyla" besleyerek ölümüne neden oldu.

GİRİŞ 16.04.2024 17:56 GÜNCELLEME 16.04.2024 17:57
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Rusya’da yazdığı yaşam tarzı blog yazılarıyla ünlenen 43 yaşındaki sosyal medya fenomeni Maxim Lyutyi, 1 aylık bebeğini gerekli gıda yerine yalnızca “güneş ışığı” ile besleyerek ölümüne neden olduğunu itiraf etti.

Çıkarıldığı mahkemede, oğlu Kosmos’un Süpermen gibi olmasını istediğini söyleyen Lyutyi'nin “kasıtlı olarak ağır bedensel zarar verme” suçundan sekiz yıldan fazla hapsi isteniyor. Bebeğin, “zatürre” ve “aşırı zayıflıktan” hayatını kaybettiği belirtilmişti.

VEGAN DİYET

Bebeğin annesi Oksana Mironova “Maxim izin vermediği için hastaneye gidememiş, doğumu da evde gerçekleştirmiştim. Bebeği, vücudun ruhsal enerjisi üzerinde olumlu etkisi olduğunu söylediği vegan bir diyete soktu. “Breatharianism” olarak bilinen daha aşırı bir versiyon, yalnızca güneş ışığıyla hayatta kalmanın mümkün olduğunu savunuyor. Güneşin bebeği beslediğine inanıyordu. Gizlice bebeği emzirmeye çalışıyordum ama Maxim’den çok korkuyordum. Ona anne sütü veremedim.” ifadelerini kullandı.

GÜNEŞLE BESLEME REKLAMI

Mirror’un haberine göre, Maxim’in çocuğu tamamen güneşle beslemek ve takipçilerine bu şekilde hayatta kalınabileceğinin reklamını yapmak istediği öğrenildi. Maxim daha önce de geleneksel tıbbı reddetmiş ve bebeği güçlendirmek için soğuk suya daldırmıştı.

Ölen bebeğin anneannesi Galina, “Her şeyi hissettim ve kızımı uyardım ama dinlemedi. Oksana orada kobay gibi yaşadı. Köle gibiydi. Sonradan çok kez ayrılmak istedi, yapamadı. Oğlunu sadece güneşle beslenen biri olarak yetiştirmeye çalışıyordu” dedi.

8 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Sağlık görevlilerinin 3,5 kiloluk bebeğin öldüğünü resmi olarak açıklamasının üzerine Maxim ve Mironova tutuklanmıştı.

Çiftin 8 yıl hapsi isteniyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • zafergülten 1 hafta önce Şikayet Et
    tipine bakılırsa boğazlı biri,kendi neler emişde böyle olmuş acaba,güneş ışığıylamı bu hale gelmiş.güneş ışığı karın doyursaydı güneşin en bol yer olduğu Afrika da insanlar açlıktan ölmezdi,öyleki güneşin fazlası cilt kanseri,su kaybı,beyin kanaması yapar,hele küçücük çocuğa,bu düpedüz cinayettir.8 yıl çok çok az,müebbet verilmeli.
    Cevapla
  • Cemal57 1 hafta önce Şikayet Et
    Güneşe tapıyor galiba. İllüminati gibi Bi şe
    Cevapla
  • Tunç 1 hafta önce Şikayet Et
    Bunun gibiler bizim gençleri ve çocukları zehirliyorlar, bunlara sosyal medya yasağı getiril meli
    Cevapla
  • Tunç 1 hafta önce Şikayet Et
    Babasını güneşle beslesinler bakalım kaç gün yaşar bu gerzekalı
    Cevapla
  • Ramo 1 hafta önce Şikayet Et
    Kendileri niçin güneşle beslenmemiş bunlar sapık var bu işte bir ali cengiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar