Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar

Irak'ın Babil kentindeki Haşdi Şabi genel komutanlık merkezi ve Zırhlı Araç yerleşkesi Kalso Askeri Üssü'ne hava saldırısı düzenlendi. Haşdi Şabi, saldırıyı ABD'nin yaptığını belirterek, "ABD düşmanca hava saldırısı düzenledi" dedi.

GİRİŞ 20.04.2024 03:48 GÜNCELLEME 20.04.2024 03:49
Bu Habere 165 Yorum Yapılmış

Son dakika Irak haberleri: Irak'ın Babil kentinde Haşdi Şabi genel komutanlık merkezi ve Zırhlı Araç yerleşkesine hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda El-Müseyyeb ilçesinde bulunan Kalso Askeri Üssü hedef alındı. Bölgede art arda patlamalar meydana geldi.

İRAN DESTEKLİ GRUPLARIN ÜSSÜ SAVAŞ UÇAKLARIYLA VURULDU

Kimliği belirsiz savaş uçakları, Irak'ın Babil kentinde bulunan Haşdi Şabi genel komutanlık merkezini ve tank/zırhlı araç yerleşkesini vurdu.

Saldırısı sonrası bölgede büyük çapta yangın çıktığı görüldü. Yetkililer, hava saldırısının kim tarafından yapıldığının henüz bilinmediğini açıkladı.

HAŞDİ ŞABİ: ABD TARAFINDAN DÜŞMANCA HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

Haşdi Şabi Babil Basın Ofisi "Facebook" hesabından yapılan açıklamada, "Babil'de askeri Kalso Üssü'ndeki Kalkan, Seraya el-Cihad ve Nuhba Müdürlüğü'ne ABD tarafından düşmanca hava saldırısı düzenlendi." ifadesi yer aldı.

Açıklamada, söz konusu saldırıda ölü ya da yaralı olmadığı belirtildi.

ABD HAŞDİ ŞABİ'Yİ YALANLADI

ABD Ordusu, Haşdi Şabi'nin duyurusu sonrası yazılı açıklama yaparak, "ABD'nı̇n Irak'ta hava saldırıları düzenledı̇ğı̇ haberlerı̇ doğru değı̇l." iddiaları yalanladı.

İRAN: TEPKİMİZ HIZLI VE MAKSİMUM OLACAKTIR

İran Dışı̇şlerı̇ Bakanı Abdullahiyan saldırı sonrası, "İsrail, yeni bir maceraya kalkışır ve İran'ın çıkarlarına karşı hareket ederse, bundan sonrakı̇ tepkimiz hızlı ve maksimum seviyede olacaktır” açıklamasını yaptı. 

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 165
  • Ziya 1 hafta önce Şikayet Et
    Ulu humeyni büyük İslam devrimcisi, siyonizm yok olacak gibi söylemleri olan Türkiyede cok insan var.
    Cevapla
  • avcı 1 hafta önce Şikayet Et
    aha sadece şurayı vurun biz zaten orayı boşalttık... hastirşabi...
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    hadi oradan ABD köpekleri size bir şey olmaz
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 hafta önce Şikayet Et
    Tepkileri hızlı ve şiddetli olacakmış kağıt dron hazırlıklarına başlamışlardır
    Cevapla
  • Dadas 1 hafta önce Şikayet Et
    İran ypg yı pkk yı vurmaz cunki ermeniler bunu istemez ırandaki ermeniler irani ele almış dış işleri bakanı bile ermeni.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…