ABD ordusu, Suriye'deki üslerine takviye gönderdi

ABD ordusu, Suriye'nin Haseke ilinde terör örgütü PKK/YPG işgalinde bulunan bölgelerdeki üslerine 40 araçtan oluşan askeri takviye yolladı.

ABD ordusu, Suriye'deki üslerine takviye gönderdi
ABD ordusu, Suriye'deki üslerine takviye gönderdi
GİRİŞ 26.04.2024 02:26 GÜNCELLEME 26.04.2024 02:26
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ABD güçlerine ait konvoy, dün gece saatlerinde Irak ile Suriye arasındaki El-Velid Sınır Kapısı'ndan Haseke'ye giriş yaptı.

Aralarında ABD askerlerini taşıyan Bradley tipi zırhlı araçların da bulunduğu 40 araçlık konvoy, ilk olarak Haseke'ye bağlı Rumeylan beldesindeki askeri üsse ulaştı.

Yakıt tankerleri, tıbbi malzeme ve mühimmat yüklü askeri araçlardan oluşan konvoy, daha sonra Haseke'nin kuzeybatısındaki Tel Beyder üssüne hareket etti.

ABD'nin Suriye'deki varlığı

ABD, Ekim 2019'da Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla harekat bölgesindeki üslerini boşaltırken, petrol sahaları civarında yerleşmeye öncelik vermişti.

Terör örgütü PKK/YPG'ye desteğini sürdüren ABD güçleri, halihazırda Suriye'de Haseke, Rakka ve Deyrizor illerinde örgüt işgalindeki bölgelerde çok sayıda üs ve askeri noktada varlık gösteriyor.

Washington, PKK/YPG'li teröristlerin işgalindeki petrol sahalarında bulunan askeri üs ve noktalarına da sürekli takviye gönderiyor.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Filistinli ZAZA 1 hafta önce Şikayet Et
    ulan şeytan abd defol orta doğudan
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    maden sahalarının bulunduğu bölgelerdeki güvenliği sağlam tutmalı düşmanın gözü hep oralarda. iç karışıklık çıkarıp çöküyorlar örnek Diyarbakır barosu
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Yeni bir üs kuracak zahar
    Cevapla
  • Kığılı 1 hafta önce Şikayet Et
    Ey Tükiye korkunun ölüme faydası yok. Nerede ince ise orada yok olsun vur Amerikayıda yandaşlarınıda. Siz vurmasanız Amerika ve yandaşları. Her zaman sizi öldüreceklere
    Cevapla
  • Efe 1 hafta önce Şikayet Et
    Sen ne dedigin farkindamisin cahil burda yazdığın gibi olmuyor bu işler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Togg, SsangYong ve BMW X1'e fark attı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘değişim’ açıklaması!