Aliyev'den son dakika Ermenistan açıklaması!

Aliyev, “Kazakistan tarafının barış anlaşması müzakerelerine devam edilmesi önerisi doğrultusunda Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları yakın zamanda Almatı'da bir araya gelecek” dedi.

Aliyev'den son dakika Ermenistan açıklaması!
Aliyev'den son dakika Ermenistan açıklaması!
GİRİŞ 29.04.2024 00:50 GÜNCELLEME 29.04.2024 00:50
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken telefonda görüştü.

ABD DESTEKLİYOR

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Blinken’ın Cumhurbaşkanı Aliyev’e Ermenistan-Azerbaycan arasındaki sınırların belirlenmesi konusunda varılan anlaşmadan dolayı tebriklerini ilettiği ve bunun ABD tarafından desteklediğini vurguladığı aktarıldı.

AZERBAYCAN BARIŞI SÜRDÜRME KONUSUNDA KARARLI

Aliyev, görüşmede iki ülkenin sınırlandırma komisyonunun vardığı anlaşmanın diyalog ve karşılıklı anlayış içerisinde yapılan görüşmelerin sonucu olduğunu kaydetti. Sınır belirleme çalışmalarına başlanmasının olumlu bir adım olduğunu ifade eden Aliyev, Azerbaycan'ın barışı sürdürme konusundaki kararlılığını da vurguladı.

“ÜLKEMİZİN BARIŞ GÜNDEMİNİ SÜRDÜRMEK İÇİN HİÇBİR ÇABADAN KAÇINMAYACAĞIZ”

Aliyev, Azerbaycan'ın bölgede hiçbir ayrım çizgisi olmaksızın entegre bir Güney Kafkasya bölgesel işbirliği modelinin kurulmasını desteklediğini belirtti. Azerbaycan'ın barış anlaşmasının öncüsü olduğunu hatırlatan Aliyev, “Ülkemizin barış gündemini sürdürmek için hiçbir çabadan kaçınmayacağız. Azerbaycan bu konuda güçlü bir siyasi iradeye sahip” dedi.

Azerbaycan ve Ermenistan'ın tekrardan aynı masaya oturacağını belirten Aliyev,

“Kazakistan tarafının barış anlaşması müzakerelerine devam edilmesi önerisi doğrultusunda Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları yakın zamanda Almatı'da bir araya gelecek” dedi.

Görüşmede, ayrıca ABD ile Azerbaycan arasındaki ikili ilişkileri güçlendirme, insan hakları, enerji, iklim ve COP29 alanlarındaki işbirliği konuları ele alındı.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 7
  • misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah rızası için küresel şeytan ABŞ den uzak durun.
    Cevapla
  • Musafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Gardas bu sefer biz yokuz Sen itraili yanına çağır.
    Cevapla
  • taner hekimoğlu 2 hafta önce Şikayet Et
    Türk dünyasını hür ve bağımsız olmaması için ellerinden geleni yapacaklar .Başta ,istihbarat tarih olmak üzere her alanda ciddi çalışma yapılması lazım. Hainlere acımayalım.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Her barışta biz kaybediyoruz yüzyıllardır ne hikmetse illa sopa atacan
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    abdyi işinize hiç bir zaman karıştırmayın çünkü onlar fitnedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Bebek arabasından servet çıktı!Emniyetin dikkati kaçakçılığı englledi
'Zamanı gelmiş' diyerek o şehri uyardı: 6'nın üzerinde deprem üretebilecek faylar var