Avustralya'da İslam karşıtı lider Hanson hakim karşısına çıktı

Avustralya'da aşırı sağcı, İslam ve göçmen karşıtı Tek Ulus Partisinin (One Nation) lideri Senatör Pauline Hanson, Müslüman Senatör Mehreen Faruqi'ye yönelik kullandığı ırkçı ifadelerden ötürü hakim karşısına çıktı.

Avustralya'da İslam karşıtı lider Hanson hakim karşısına çıktı
Avustralya'da İslam karşıtı lider Hanson hakim karşısına çıktı
GİRİŞ 30.04.2024 14:49 GÜNCELLEME 30.04.2024 14:49

ABC News'in haberine göre, 2022'de sosyal medyada Senatör Faruqi'ye yönelik paylaşımı nedeniyle Hanson hakkında açılan davada yargılama başladı.

Sydney'de hakim karşısına çıkan Hanson, savunmasında, Faruqi'nin paylaşımının "kışkırtıcı" olduğunu ancak senatörün Müslüman olduğunu bilmediğini ifade etti.

Faruqi'nin avukatı Saul Holt, Hanson'ın, müvekkilinin dinini bildiğini iddia ederken aşırı sağcı senatör ise hakime "Kimseye dinini sormam. Hiç sormadım." dedi.

Hanson, ayrıca, Pakistan nüfusunun yüzde 97'sinin Müslüman olduğunu bilmediğini de ileri sürdü.

Senatör Pauline Hanson, söz konusu dönemde İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ölümü nedeniyle "çok üzgün" ve Faruqi'nin paylaşımının ise "aşağılayıcı" olduğunu aktardı.

Faruqi, 2. Elizabeth'in öldüğü Eylül 2022'de, "sömürgeleştirilmiş insanların çalınmış hayatları, toprakları ve zenginlikleri üzerine kurulmuş ırkçı bir imparatorluğun lideri için yas tutamayacağı" paylaşımında bulunmuştu.

Hanson ise bu paylaşıma "Faruqi, mutlu değil ve defolup Pakistan'a gitmeli." yanıtını vermişti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin konuştuğu cinayette saldırganın ilk ifadesi kan dondurdu!
Yürekleri dağlamıştı: Ata Emre Akman cinayetinde 'baba' şüphesi