İsrailli işgalciler Doğu Kudüs'te UNRWA Genel Merkezi'nin çevresini ateşe verdi

İsrailli aşırılık yanlılarının işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan UNRWA Genel Merkezi'nin çevresini iki kez ateşe verdiği açıklandı.

İsrailli işgalciler Doğu Kudüs'te UNRWA Genel Merkezi'nin çevresini ateşe verdi
İsrailli işgalciler Doğu Kudüs'te UNRWA Genel Merkezi'nin çevresini ateşe verdi
GİRİŞ 10.05.2024 14:32 GÜNCELLEME 10.05.2024 14:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrailli aşırılık yanlılarının işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan UNRWA Genel Merkezi'nin çevresini iki kez ateşe verdiğini açıkladı.

Lazzarini, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, olayın akşam saatlerinde meydana geldiğini bildirdi.

İŞGALCİLERİN SALDIRILARI

İsrailli aşırılık yanlılarının işgal altındaki Doğu Kudüs'teki UNRWA genel merkezinin çevresini iki kez ateşe verdiğini ve bu esnada UNRWA ve diğer BM kuruluşlarının personelinin tesiste olduğunu belirtti.

MADDİ HASAR

Herhangi bir can kaybı yaşanmazken, yangının açık alanlarda hasara yol açtığını söyleyen Lazzarini, UNRWA Genel Merkezi'nin arazisinde, Ajansın araç filosu için bir benzin ve dizel istasyonu bulunduğunu ifade etti.

Lazzarini, İsrail itfaiye ekipleri ve polisinin gelmesinin zaman alması üzerine ise yangının personelin çabalarıyla söndürüldüğünü aktardı.

'BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİ YAKIN'

Paylaştığı videoda binanın dışında silahlı kişilerin eşlik ettiği kalabalığın "Birleşmiş Milletler'i yakın" sloganları attığı görülürken, Lazzarini, "Bu şok edici bir gelişme. BM personelinin hayatı bir kez daha ciddi risk altında. Bir haftadan kısa süre içinde yaşanan bu ikinci korkunç olay nedeniyle gerekli güvenlik sağlanana kadar yerleşkemizi kapatma kararı aldım." dedi.

SÖZLÜ TACİZLE BAŞLADILAR

Lazzarini, son iki aydır İsrailli aşırılık yanlıları, Kudüs Belediyesinin seçilmiş bir üyesinin çağrısıyla, UNRWA yerleşkesinin önünde protesto gösterileri düzenlediğini söyleyerek, BM personelinin tacize ve korkutmaya maruz kaldığını söyledi.,

'İŞGALCİ DEVLET İSRAİL'

İsrailli aşırılık yanlılarının birçok kez BM personelini silahla tehdit ettiğini ve faillerden hesap sorulması gerektiğini belirten Lazzarini, "Birleşmiş Milletler personelinin ve tesislerinin her zaman korunmasını sağlamak, işgalci bir güç olarak İsrail Devleti'nin sorumluluğundadır." dedi.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Mehmet 1 hafta önce Şikayet Et
    Tüm ülkelerde yahudilere aynısı yapılmadan bunlar ıslah olmaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir?
Ayhan Bora Kaplan 'Kumpas'ının anatomisi ve 11 sayfalık yeni ifade