LGS ne zaman 2023, tarihi belli mi? LGS'ye kaç gün kaldı?

LGS ne zaman sorusu araştırılıyor. Liseye gitmek için hazırlanan 8. sınıf öğrencileri LGS sınavına katılarak istediği okulu kazanmaya çalışacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak Liselere Geçiş Sınavı (LGS) tarihine geri sayım başladı. Peki LGS ne zaman 2023, tarihi belli mi? LGS'ye kaç gün kaldı?

LGS ne zaman 2023, tarihi belli mi? LGS'ye kaç gün kaldı?
LGS ne zaman 2023, tarihi belli mi? LGS'ye kaç gün kaldı?
GİRİŞ 03.06.2023 14:24 GÜNCELLEME 03.06.2023 14:24

LGS ne zaman 2023? Öğrenciler, MEB tarafından yapılacak LGS sınavına katılarak istedikleri liseyi kazanmak için ter dökecek. LGS, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen tarihte uygulanacak. Peki LGS ne zaman 2023, tarihi belli mi? LGS'ye kaç gün kaldı? İşte LGS hakkında detaylar...

LGS NE ZAMAN 2023?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her sene yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) tarihi açıklandı. 2023 LGS 4 Haziran 2023 tarihinde uygulanacak. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS kılavuzu hakkında "LGS kapsamında merkezi sınav, deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde 4 Haziran 2023'te yapılacak" dedi.

LGS başvuruları hakkında Özer, "Sınav başvuruları, yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler ile deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerdeki öğrenciler hariç merkezi olarak Bakanlık tarafından 3-13 Nisan'da yapılacak." açıklamasını yaptı.  LGS başvuruları 2023, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmaktadır.

DEPREM İLLERİ İÇİN LGS AÇIKLAMASI

Deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen iller olan Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa'daki öğrenciler için özel önlemler alındığı vurgulandı. Özer,  "10 ilde kayıtlı olan öğrencilerimiz, istemeleri halinde diğer illerde sınava girebilecekler. Bu durumda olan öğrencilerimiz, başvuru döneminde sınava gireceği il ve ilçe tercihini yapabilecekler. Deprem nedeniyle olağanüstü hal ilan edilen illerde bulunan öğrencilerden il ve ilçe tercihinde bulunmayanların sınava gireceği okulları Bakanlık olarak belirleyeceğiz." sözlerini kullandı.

LGS KAÇ SORU?

LGS 90 sorudan oluşuyor. Test olarak uygulanan LGS sınavı çoktan seçmeli olarak iki oturum şeklinde gerçekleşiyor. Birinci oturum saat 9.30'da ikinci oturum da 11.30'da başlıyor.

LGS 2023, sözel alanda 50 soru, sayısal alanda da 40 soru olmak üzere toplam 90 soru olarak uygulanacak.

2023 LGS KONULARI

LGS konuları için Bakan Özer, "LGS'de sadece 8’inci sınıfın birinci dönemi konuları dahil olacak. Yani 8’inci sınıfın ikinci dönemi dahil olmayacak. Yine YKS'de 12’nci sınıfın ikinci dönem konuları sınavda dahil olmayacak. Bunu da tüm kamuoyuyla paylaşmış olayım. Biz bakanlık olarak hızlı bir şekilde tüm okullarımızı çocuklarımızla buluşturmak için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz." dedi.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı