Palet Türk Müziği İlkokulu yetenek sınavı için başvuru süreci başladı

Tamamen Türk müziği temelli eğitim modeli uygulayarak geleceğin sanatçılarını yetiştiren ve Türkiye’nin ilk Türk Müziği İlkokulu olma unvanını taşıyan Palet Türk Müziği İlkokulu, yeni öğrencilerini yapılacak Yetenek Sınavı ile seçecek.

Palet Türk Müziği İlkokulu yetenek sınavı için başvuru süreci başladı
Palet Türk Müziği İlkokulu yetenek sınavı için başvuru süreci başladı
GİRİŞ 04.05.2023 16:42 GÜNCELLEME 04.05.2023 16:42

22-26 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Yetenek Sınavı için son başvuru tarihi ise 20 Mayıs.

Türkiye’yi uluslararası ölçekte temsil edecek sanatçıların küçük yaşlarda yetiştirilmesi gerektiği vizyonuna yatırım yapan Palet Türk Müziği İlkokulu, yeni öğrencilerini yapılacak yetenek sınavıyla belirleyecek. Alanında uzman akademisyenler, Kültür Bakanlığı ve TRT sanatçılarından oluşan güçlü eğitim kadrosu ile öğrencilere çok farklı bir eğitim sunan bu okulda; Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilkokul müfredatının yanı sıra, ders programına özel olarak hazırlanmış müzik branş dersleri ilave ediliyor.

KADIM OLANLA GÜNÜMÜZ TEKNOLOJISI HARMANLANIYOR

Kadim olanla, günümüz teknolojisinin harmanlandığı bu okulun içerisinde; tam donanımlı konser salonu, tematik Türk müziği müzesi, ses kayıt stüdyosu, enstrüman yapım atölyesi, dijital ses arvişi, akustik avlu gibi müziğe ve sanata dair pek çok imkan da bulunuyor. 

Özel ud, kanun, keman, ney, tanbur, klâsik kemençe, kabak kemâne, mey, kaval, balaban, ritim sazlar (kudüm/ bendir/ daire), bağlama gibi enstrümanların yer aldığı meslek sazı dersleri, müziğin ilmi detaylarını bulacakları solfej-nazariyat, usûl (ritim) uygulama dersleri, ses eğitimi-repertuvar, oyunlu müzik tarihi, müzik edebiyatı gibi detayları içeren toplu meşk dersleri, çocuklar için klasik (geleneksel) sanatlar dersi gibi sanat eğitiminde önem taşıyan dersler, ilkokul öğrencileri için özel materyal ve teknikler ile yeniden yorumlanıyor.

YETENEK SINAVI, 4 AŞAMALI OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLECEK

22-26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Yetenek Sınavı, Palet Türk Müziği İlkokulu'nun yeni öğrencilerini belirleyecek. Yetenek sınavına girecek öğrenciler, ritim tekrarı, ses tekrarı, şarkı söyleme ve ödev şarkı geri dönüşleri olmak üzere 4 aşamalı bir değerlendirme sürecinden geçecekler. 

Başvuru Linki: 

https://paletturkmuzigiokulu.com/yetenek-sinavi/basvur

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçimi ve koltuğu kaybetti, köşe yazarı oldu! Kılıçdaroğlu’nun ilk yazısı yayınlandı
Fiyatını duyanlar inanamadı! Piyasayı karıştıracak SUV