Youtube Shop geliyor

Youtube'un yeni bir özelliği test etmeye başladığı söyleniyor. Buna göre; içerik üreticileri Youtube Shorts üzerinden sanal mağaza açarak, ürün satışı yapabilecek.

Youtube Shop geliyor
Youtube Shop geliyor
GİRİŞ 22.11.2022 12:00 GÜNCELLEME 22.11.2022 12:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Youtube'un, Tiktok ile benzeyen ve kısa videolar çekilmesini sağlayan Youtube Shorts platformu için yeni planları olduğu iddia ediliyor.

Financal Times'da çıkan habere göre; yeni alışveriş özelliği kullanıcıların Shorts'ta gezinirken ürün satın almalarına olanak tanıyacak. İçerik üreticileri tıpkı Instagram'daki gibi kendi sanal mağazalarını açabilecek ve buradan ürün satışı gerçekleştirebilecek. 

Teknoloji haber sitesi olan TechCrunch, şirket ile görüştüğünü ve Youtube'un bu durumu doğruladığını bildirdi.

Söylenenlere göre; ABD, Hindistan, Brezilya, Kanada ve Avustralya'daki izleyiciler etiketleri görebilecek ve Shorts aracılığıyla alışveriş yapabilecek.

YouTube'un, bu özelliği gelecekte başka ülkelere de getirmeyi planladığı konuşuluyor.

YouTube, alışveriş özelliğini kullanmaya başlayacak tek platform değil. TikTok'un da Amerika Birleşik Devletleri'nde sessizce TikTok Shop'u test etmeye başladığı söyleniyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    film bakar iken reklam mi takip edecegim zaten reklam engelme var sayfa da sorun degil cok rahatsiz edici reklam cikiyor artik bir reklam yetmez gibi bazen iki reklam cikiyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    YOUTUBE BENİ HASTA EDİYOR bu kadar rezalet sosyal medya platformu olamaz youtuba baktığımda bana 30 yıl önceki filmleri falan tavsiye ediyor ayrıca bir içerik seyrettiğinde 8 dakikalık içerikte 5-6 tane reklam çıkıyor ne kadar gereksiz ve tarihte kalmış eski kalmiş film ve içerikler varsa tavsiye olarak çıkıyor BERBATTAN ÖTE BİR SOSYAL MEDYA platformuna dönüştü ne yazikki rakipsiz, eğer rakibi olsa herkes YouTubu terkeder
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...
Çocuklarına karşı mezarlı önlem aldılar... Aydın'da 'Beni bahçeme gömün' akımı