Mardin'de bir facianın eşiğinden dönüldü

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde bir facianın eşiğinden dönüldü. Dinamit lokumu ve gübre yüklü bir kamyon, sürücüsünün uyuması üzerine yoldan çıkıp Suriye sınırındaki mayınlı alana girdi.

GİRİŞ 14.04.2014 17:25 GÜNCELLEME 14.04.2014 17:58
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Mersin'den gelen ve dinamit lokumu ile gübre yüklü, Emin Filiz yönetimindeki 63 E 8696 plakalı kamyon Şırnak'a giderken, Nusaybin' yakınlarında Suriye ile Türkiye arasındaki mayınla alana girdi.

MAYINLI ARAZİDE 50 METRE İLERLERLEDİ

Sürücü Emin Filiz'in biranlık uyumasıyla birlikte, kamyon girdiği mayınla arazide yaklaşık 50 metre yolaldıktan sonra durabildi. Hafif yaralanan sürücü Emin Filiz, panik halde jandarma ekiplerini cep telefonla arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin çağırdığı çekici ile kamyon, jandarma ekiplerinin yaptığı mayın kontrolünden sonra İpekyolu'na çekildi.

4 SAAT JANDARMAYI BEKLEDİ

Yaşadığı korku dolu anlatan sürücü Emin Filiz, mayınla alanda 4 saat beklemek zorunda kaldığını belirterek, "Bir anlık gözüm kapanmış olsa gerek. Bir anda kamyonun mayınla arazide olduğunu gördüm. Durdurdum aracı ve jandarmayı arayarak yardım istedim.

Karakol ekibi geldi ancak bomba imha ekipleri, Mardin'den 4 saat sonra ancak ulaştı. Bunların yaptığı kontrolden sonra çekici ile kamyona anayola çektik" dedi.

Anayola çekilen dinamit lokumu ve gübre yüklü kamyon, daha sonra Bölge Trafik Şube Müdürlüğü bahçesine çekildi. Kamyondaki dinamit lokumu ve gübrenin Şırnak'ta nereye yada kime götürüldüğü ise açıklanmadı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • kaos77 10 yıl önce Şikayet Et
    patlayıcı madde taşıma ruhsatı diye birşey var. bu belgeyi devlet herkese vermez güvendiği kişilere verir. basit bir olay değildir taşıyıcı patlayıcıyı depodan aldıktan sonra belirli saati vardır o saatte yerine teslim etmesi, yerleşim birimlerine girmemesi gibi birçok kuralı vardır. bu kişilerin kimliği gizlidir. bu şahıs ifşa olduğu için belgesi(varsa tabi) elinden alınır.
    Cevapla
  • Emine ARSLAN 10 yıl önce Şikayet Et
    nusaybin. Tam karşıdaki sitelerde oturuyorum şok oldum, hedef sanırım tam benim otuduğum apartman hayır bişey değil hazırlığım yok ikram edicek...
    Cevapla
  • Hain Kurt 10 yıl önce Şikayet Et
    Mayinin dinamite olan aski dile gelmis.... bu kadar mi ucuz bu isler ya? kamyon dinamit patlayici dolu, sofor uyuyor mayinli tarlaya daliyor :) tam bir komedi... peki bu hatun sehir icinde uyuyop ta bir benzin istasyonuna dalsaydi noolurdu? telefon acip jandarmaya, "nasil oldu anlamadim, gozlerim kapanmis, tum sehir havaya uctu" mu diyecekti :) Ya haber yanlis, ya ben yanlisim, ya da hersey bu ulkede bastan sonra yanlis...
    Cevapla
  • Cezmi Irva 10 yıl önce Şikayet Et
    Dinamit Lokumu ve Gübre.... Kamyon acaba nereye gidiyordu, hayra alamet değil, ikisi de bomba malzemesi çünkü... Allahın hikmeti işte...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi