Dertli avukatın tık rekoru kıran videosu

Bursa Barosu avukatlarından İbrahim Halil Özçaycı'nın, Ahenk Hukuk Derneği'nin Avukatlar Günü sebebiyle düzenlediği gecede yaptığı konuşma sanal alemde tıklanma rekoru kırıyor.

GİRİŞ 10.04.2013 14:46 GÜNCELLEME 10.04.2013 16:40
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ahenk Hukuk Derneği'nin düzenlediği gecede avukatlar sorunlarını dile getirdi. Kürsüye çıkan Avukat İbrahim Halil Özçaycı, esprili bir şekilde mesleğin sorunlarını anlattı. Sosyal paylaşım sitelerine konulan konuşmada, Özçaycı, avukatların sorunlarının sabahlara kadar konuşulsa da bitmeyeceğini savundu.

Avukat Özçaycı, "En önemli sorun iktisadi geçim. Evim olsun, arabam olsun. Sonuçta insan canlı, doğar, büyür, ölür. Canlılığımızı devam ettirmek için beslenmemiz lazım, arabamız olsun, ayağımız yerden kesilsin. İyi avukat çok para kazanan mıdır? Yoksa bürokratik oligarşiye karşı dik duran mıdır? Bürokratik oligarşinin bizim meslekte karşılığı nedir; adliye. 'Adliye' deyince cazip bina değil, uygulayıcı insanlarımız var. Hakim, savcı, katip. Nasıl para kazanırız? Müvekkil diyor ki' Davayı kazanırsan parayı alırsın, kazanamazsın avucunu yalarsın.' Uygulayıcılar, çok önemli, istediğiniz kadar adliye binaları yapın, hakim, savcılar alın, dijital altyapıyı kurun, uygulayıcılar keyfi ve sorumsuz davrandığı zaman bir arpa yol alınmaz. 'Hakim bey, bu karar yanlış oldu' diyoruz, 'Ee temyiz et avukat bey' diyor. Derede su görünceye kadar kurbağanın gözü dönüyor arkadaş. İstediğiniz kadar güzel yasa çıkarın, ama takdir hakkının adı tembellik olmuş, yargı işlemiyor." dedi.

"AYNİ TİP DAVA A HAKİMİNDE 5 AY, B HAKİMİNDE 5 SENE SÜRÜYOR"

Avukatların, artık keşif ücreti gibi ücretleri de peşin yatırdığına dikkat çeken İbrahim Halil Özçaycı, halk arasındaki 'adliyede seni sürüm sürüm süründüreceğim' deyimini de eleştirdi. Davalının sürekli duruşmalarda uzatmalara oynadığını belirten Özçaycı, "Ceza davalarında hakimin takdir yetkisi geniş ama hukuk davalarında cezalar ortada. Tembelliğin adı 'takdir hakkı' konulmuş. Buna rağmen hukuk davaları yıllar sürüyor ve bozulma oranları yüzde 40-45'i buluyor. Bu oran gerçekten korkunç. Böyle yargı olmaz. Aynı tip dava A hakiminde 5 ayda, B hakiminde 5 yıl sürebiliyor. Neden? 'Birinci sınıfım, sicile ihtiyacım yok' diyor hakim bey. 'Doğru, iyi, adil karar versem ne olacak?' anlayışı var. Devlet yargı hizmetlerini büyük kazanç kapısı haline getirdi. Yargı hizmetleri kazanç kapısı olmamalı. Hakimler karşısında dik durmayan da biziz. Dik durursak hakim, savcı da babasının hayrına çalışmıyor. Sen istifa et, seni zorla tutan yok. Üç ayda biten dava var, üç sene sürünen dosya var. Kimseye diyet borcumuz yok. En küçük müvekkil şikayetinde Adalet Bakanlığı soruşturma izni veriyor. Her mesleğin acemiliği olur ama avukatlığın acemiliği geri dönülmez sıkıntılara yol açıyor." diye konuştu.

"GEMİ SU ALMIŞ BATIYOR, BİZ HALEN DİREK BOYUYORUZ"

Yargıda zihniyet değişimi yaşanması gerektiğini vurgulayan Avukat İbrahim Halil Özçaycı, hareketli konuşmasıyla salondakilerin gülüşmelerine sebep oldu. Yaklaşık 15 dakika boyunca kürsüde kalan Özçaycı'nın konuşmasını, meslektaşları kahkahalarla takip etti. Yargıdaki sorunlara ilişkin 'gemi su almış, biz halen direkleri boyuyoruz' ifadesini kullanan Özçaycı, konuşmasının sonunda okuduğu 'Hakim bey' adlı şiir de salondakilerin büyük beğenisini kazandı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 7
  • Cem Tekin 11 yıl önce Şikayet Et
    Avukat bey agziniza saglık... Cok haklisiniz. Yargı sistemi cokmus. Dava acsan para. devlet her kademeden pesinen para alıyor. davalar bircogu durusmasız olarak evrak uzerınden oluyor. Kendinizi ifade etme imkanı tanınmıyor. 15-20 senelik evli olanlar bosanacakları zaman bu insanlara 5 dakika bile savunma hakkı verilmiyor. her asamada sizden para alınıyor. ve hersey cok pahalı. avrupada temyiz 50 euro iken. turkıyede en az 250 tl. Turkiyede avukatlık ucretleride cok pahalı. siz birazda kendinize dokundurmalısınız. cunki sizde bu sistemin parcasısınız.bir cogu bile red ediliyor. hemen hemen her dosya adalet olmadıgından temyize gidiyor.Allah kimseyi adliye koridorlarına dusurmesin
    Cevapla
  • ahmet demokra 11 yıl önce Şikayet Et
    hukuk istiyorum. fuhuş yaptığını sonradan öğrendiğim, bir kiracı komşum ile yeni taşındığı günlerde köpeğinin çok havlaması üzerine kendisini ikaz ettim.sen misin ikaz eden sprey gaz ile üzerime saldırdı, küfürler etti, hakaretler etti, içeri girdi.ben zaten çoktan evime kaçmıştım.güvenlik güçlerini hemen arayıp bana saldırdı diyor,kendisini yaralayıp rapor alıyor ve yaralama vb suçtan yargılanmaya başladım.her gördüğü veya görmediği ancak aklına geldiğinde beni karakola ihbar ediyor.işe gidemiyorum, karakola gidiyorum.biraz araştırdım, bayanın 50 ye yakın mahkemelerde devam eden dosyası var.hepsi de iftira.duruşmalara gitmiyor.mağdurlar, pardon sözde sanıklar duruşmalara gidiyor.berat edene kadar 1 yıl psikolojim bozuldu.hukuktan suçlular daha iyi faydalanıyor.suçsuzlar ve namuslular içinde hukuk istiyorum
    Cevapla
  • kuant quazar 11 yıl önce Şikayet Et
    Adalet istiyoruz!. Ne zaman boyle desek hukumetler yanlis anliyor ve birkac kanun cikarip onumuze savuruyoru al sana adalet diye. Biz adalet istiyoruz. Basit mahkemelerin yillarca surmedigi, diktatorluk artigi olmayan mahkemeler isiyoruz. Su anda ben Turkiye'yi bir cumhuriyet veya devlet olarak goremiyorum maalesef zira adalet sistemi cokmus hatta defnedilmis bir ulkeye devlet denemez. Basbakan olur olmadik herkesi duyuyorsun. Bu bahsettigimiz mevzu icin soz vermistiniz, partinizin adini buna gore sectiniz ama hicbir sey olmadi. Acaba bizmi yanlis anladik sizi. Siz anayasa mahkemesi ile olan savaslarinizdaki adaletten mi bahsediyordunuz? Desenize bizde Besiktas Fenerbahce tutar gibi sizi gercek destekledik ama elimize skordan baska birsey gecmedi!!!
    Cevapla
  • İsmail SARI 11 yıl önce Şikayet Et
    komedi. bu adam yanlış meslek seçmiş. Gitsin Standup çı olsun. Avukatlar kadar müvekkilinden ve davalardan para kazanan başka birisi yok. Hukuk vatandaş için değilde sanki avukatların yolacak kaz arama yoluna girdiği bir sisteme sokulmuş. Yazık...
    Cevapla
  • hakkı demirkol 11 yıl önce Şikayet Et
    ATALARIMIZ NE DEMİŞ AVU KATMA ZEHİR KATMA EKMEĞİNE AVUKAT BEY. Davayı kazanınca dava ücretini hemen kafasına göre kesen avukatlar var Karşı taraftan parayı almış sana 1-2 yıl geç ödeyen oyalayan avukatlar var Faiz parasını göz diken sana ana parayı veren 2 kat faiz yiyen avukatlar var maalesef ALLAH c.c. Kimseyi mahkemeye ve avukata düşürmesin Mahkemeye şahit olarak gidiyorsun hakim sana suçlu gibi davranıyor.Ben olayı tam görmedim diyorsun hakim görsen şaşardım diye dalga geçiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rezaletlerin gölgesinde Eurovision 2024: Skandallar, protestolar, destekler...
Yunanistan Başbakanı Miçotakis Ankara'da: Hakan Fidan karşıladı