Facia trafodan değil bakın neyden kaynaklanmış!

Soma Maden İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru olayın trafodan kaynaklanmadığını söyledi.

Facia trafodan değil bakın neyden kaynaklanmış!
Facia trafodan değil bakın neyden kaynaklanmış!
GİRİŞ 16.05.2014 10:28 GÜNCELLEME 16.05.2014 11:48
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Madende meydana gelen kazanın trafodan kaynaklanmadığını söyleyen Soma Maden İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru olayın nedenini şu sözlerle açıkladı:

''13 Mayıs günü meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin çogunu tanıyorum ve çok büyük bir acı içerisindeyim. Madenimizde toplam 2 bin 941 çalışanımız var.

Kaza 140 kotunda meydana gelmiş bir kaza. Burada tespit edilemeyen bir kızışma meydana geldi. Ocakta aşırı bir hava akımı olduğu için kızışma sonrası bir göçme meydana gelmiş. Bu göçükte düşen korlar aşırı hızlı hava akımı ile büyük bir yangına yol açtı. Trafoda yangın çıkması gibi bir durum söz konusu değil. Trafolarımız sağlam bir şekilde duruyor. Zaten trafoyla kazanın meydana geldiği yer arasında 400 metre var.''
 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • Yüzdeelli 9 yıl önce Şikayet Et
    Nihat Kavrak adlı yorumcuya!.... Trafolar patlayacak bir makine değil, demişsin. Trafolarda yağ olduğunu hesaba katmıyorsun herhalde. Bu gibi nemli ortamlarda trafo olması büyük bir risktir. Dahili tip inşa edilen trafoların bakımları senede bir değil 6 ayda bir yapılması gerekir. Nedeni de, trafoların içinde bulunan izolasyon yağının delinmesini önlemek için bu gibi yerlerde 6 ayda bir izolasyon yağ numunesi alınıp delinme testleri yapılmalıdır. Nemli ortamda trafo inşa edilmesi başlı başına büyük bir risktir. Ancak başka bir seçenek yoksa mutlaka nemi sirküle etmenin yolları aranmalıdır.
    Cevapla
  • Şenol Demircan 9 yıl önce Şikayet Et
    Sabotaj olduğunu düşünüyorum. Ankara'da 30 milyon doz aşının bulunduğu soğutma alanlarının elektrik kablolarının kesilmesi. Hayvancılığa vurulmak istenen bir darbe idi.. % 500 verimlilik artışı sağlanan Madenciliğe Soma olayından sonra büyük bir Darbe vurulmuştur. Başbakana yapılanlar , Cumhurbaşkanlığı seçimine uzanan yolda çıkarılmak istenen engellerden .. Soma Şehitlerimize Allah'tan rahmet , Ülke Düşmanı güçlerin maşaları hainlere ve Vatan Millet düşmanlarına LANET..
    Cevapla
  • Nihat kavrak 9 yıl önce Şikayet Et
    SOMADA YANGIN. Ben elektronikçiyim.Trafo denilen makinenin yapısı bobin den ve sigortalaran ibarettir.Bobin telleri en fazla ısınır,üzerindeki emaye eridğinde kısadevre olur ve koruma sigortası atar.Hiç bir şekilde patlama olmaz.Çünkü bir gaz yok ,gaz da oluşmaz. sadece ,sigorta kontakları kirli olursa, sigortanın atma sırasında ufak bir ark oluşabilir.Eğer ortamda yanıcı gaz olursa bunu ateşleyebilir.Yoksa Trafolar patlayacak bir makine değiller. Bu sebeple işi bilmeden bilene danışmadan yapılan yorumlar,başkalarını yönlendirebilir,inandırabilir,birilerini rahatsız edebilir.Bu tür bilgi olmadan yorum yapılmaması bence uygundur.Saygılarımla.
    Cevapla
  • Hüseyin UĞURLU 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar bu kömür kendi kendine tutuşabilen bir madendir. Cenabı allah tutuşması didye kömür ocakalrının her tarafını otamatik sulamaktadır kömür ocakalrını bir gidin tertemiz berrak sular bir orada bir burada akar ve kömürü sular olacağın önüne kimse geçemez patlama olduğunda ACABA NE OLDU NE OLDU İDYE İŞTE BİRİLERİ TRAFO PATLADI DEDİ VE ÖYLECE GİTTİ BU LAF
    Cevapla
  • nur dülger 9 yıl önce Şikayet Et
    hani trafoydu?. ne olduda açıklamalar değişmeye başlandı?acaba şu somaya giden trafoyu bir kaç defa kontrol !etmiş ekib meselesi soma halkı tarafından dillendirilmeye başlayıncamı ifadeler değişmeye ve dikkatler trafodan uzaklaştırılmaya çalışılıyor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpekler vatandaşın kabusu oldu! Sonunda harekete geçildi! Belediyelere yazı
Para ve sermaye piyasalarına vergi müdahalesi