Taksim'de polis müdahalesi

Taksim’de Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümü sebebiyle toplanan göstericilere polis müdahale etti.

GİRİŞ 31.05.2014 20:55 GÜNCELLEME 31.05.2014 22:25
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstiklal Caddesi üzerinde toplanan yüzlerce gösterici, yasaklanmasına rağmen, Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümü dolayısıyla Taksim Meydanı’na çıkmak istedi.

Güvenlik gerekçesiyle kapatılan Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’na yürümekte ısrar eden göstericiler, dağılmak istemeyince müdahale geldi.

Sıraselviler’de başlayan müdahalenin ardından göstericiler İstiklal Caddesi ve üzerindeki ara sokaklara dağıldı. Kalabalık, tazyikli su, biber gazı kullanılarak dağıtıldı.

25 BİN POLİS GÖREV YAPTI

Taksim Meydanı ve Gezi Parkında 25 bin polis memuru görev yaptı

SAPANLA BİLYE ATTILAR

Galatasaray Meydanı’na kadar devam eden takip sırasında, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Ünal Altıner, polislere sapanla bilye atan iki çocuğu gözaltına aldı.

Emniyet müdürlüğü, çocukların polislere sapanla bilye attığını, aynı eylemden daha önce de gözaltına alındıklarını bildirdi.

TAKSİM’DEKİ MÜDAHALEDE BAZI İŞYERLERİ ZARAR GÖRDÜ

Taksim’de polis ve göstericiler arasında yaşanan arbede sırasında bazı işyerleri hasar gördü. Esnaflar zarar nedeniyle eylem yapan göstericiler ve polislere tepki gösterdi.

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'na çıkmak isteyen göstericilere polisin müdahalesi sırasında en büyük zararı esnaf gördü. Polisin tazyikli su ve biber gazlı müdahalesiyle göstericiler Galatasaray Meydanı'na kadar geri çekildi.

Bu sırada başta Çiçek Pasajı olmak üzere ara sokaklara dağılan göstericiler, esnafa zor anlar yaşattı. Gruplar dağıtılırken kaçtıkları ara sokaklar üzerinde yer alan bazı esnaflar, yapılan müdahalenin tam ortasında kaldı. Çıkan arbede sırasında bazı işyerleri zarar gördü.

GÖSTERİCİLER ESNAFIN CAMINI YERLE BİR ETTİ

Öte yandan göstericiler arasında yer alan bir grup, İstiklal Caddesi üzerindeki bazı işyerlerine zarar verdi. Saldırılar sonucu bir lokumcu ile börekçi salonunun camları kırıldı. Esnaflar, yapılan eylemlerde işyerlerinin zarar görmesine neden olduğu için hem göstericilere hem de polisin tutumuna tepki gösterdi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 6
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    guzel taksim. ibb.gov.trden kahvemizi höpurdeterek seyrettik.ne guzel kaçıyorlardı. polis dokunmadı bile.su yemek istemeyen nasıl da kaçıyordu gassaray tarafına..seyretmediyseniz eksik kaldınız demektir. sağ ol polisim, elin ayağın dert görmesin.
    Cevapla
  • Ruhi Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    NE GÜNLERE KALDIK. Bunlar çoluk çocuk.. Zaten gezi olaylarına katılanlar ya terörist ya da üniversiteli ve kendini Deniz Gezmiş imajına sokmaya çalışan yahut bu imajı bi halt sana ve olayların neden başladığından dertlerinin ne olduğundan haberleri yok. Bıyıkları yeni telleyen ''kapital ve emperyal'' sözcüklerini beynine yerleştirmiş çoluk çocuk.
    Cevapla
  • CETİN es 9 yıl önce Şikayet Et
    BUNLARI KİM KIŞKIRTIYOR SÖZDE SANAATÇILAR. başka ülkelerde sanaatçılar ülkelerinin bölünmez bütünlüğü ve kalkınması için insanlara örnek oluyor bizim ülkede ???sanaatçılar??? ülkeyi bölüp parçalamak için ellerinden geleni yapıyorlar bu adamların hiç bir filmini ve dizisini izlemiyorum ve asla izlemem
    Cevapla
  • mubinkoçal 9 yıl önce Şikayet Et
    din. islami eğitimin ne denli önemli olduğunu 2 gun içindeki olanları gorenler anlarlar ,istanbulun bir yanında ayasofyada sabah namazı kılan onbinlerce kişi ayasofyaya girmek için saldırmıyor ,hiçbir yeri yakıp yıkmıyor ,polise sapanla taş atmıyor,namazlarını kılıyor kuran okuyor ,çünkü bunlar halkın gençleri,obur tarafta taksım de islami eğitim almamış chp nın çağdaş gençlerı sağı solu yakıp yıkıyor,sapanla taş bilye atıyor,
    Cevapla
  • ali eren 9 yıl önce Şikayet Et
    milletimin uyumaması için böyle azmaya devam edin. ak parti hükümetinin ömrü uzadıkça,dost düşman,her geçen gün balık gibi su yüzüne çıkmaya devam ediyor,sizler böyle yaptıkça,memleketimizin anahtarını sizlere tekrardan vermemek için,yüzde elliden bir çivi bile sökemeyeceksiniz,sizleri rahatsız eden,bizim mutlulugumuz,yıllarca bizlerin mutsuzlugu sizlerin mutlulugu olmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu sahaya iniyor... 100 savaş gemisiyle gövde gösterisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘değişim’ açıklaması!