EMUJAD: Artık kaçınılmazdır

Emekli Uzman Jandarmalar Derneği'nden (EMUJAD) yapılan açıklamada "Artık önlem almanın kaçınılmaz" olduğu söylendi.

EMUJAD: Artık kaçınılmazdır
EMUJAD: Artık kaçınılmazdır
GİRİŞ 21.03.2015 16:24 GÜNCELLEME 21.03.2015 16:24
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bugün Mardin'de intihar eden Uzman Jandarma askerin intihar etmesi sonrası EMUJAD yazılı açıklama yaptı. Türkiye'deki asker intiharlarına dikkat çeken Emekli Uzman Jandarmalar Derneği Genel Başkanı Adnan Oğuz, "Sanki tek kurtuluş yolu buymuş gibi teşvik edici olmaya başladığının görülmesi ve önlem alınması artık kaçınılmazdır" dedi. 

EMUJAD'ın yaptığı yazılı açıklama şöyle;

"21.03.2015 Tarihi itibariyle Mardin Dargeçit ilçe Jandarma Komutanlığına bağlı Baraj Koruma Karakolu personeli Uzman Jandarma Ali Yalçınkaya sabaha karşı intihar etmiştir. 

Olayın nasıl ve neden olduğu hakkında bilgimiz olmadığı gibi İntihar olayları sürekli yaşanır olaylar haline gelmesiyle, sanki tek kurtuluş yolu buymuş gibi teşvik edici olmaya başladığının görülmesi ve önlem alınması artık kaçınılmazdır. 

Personeli intihara sürükleyen konuların araştırılması, personele psikolojik destek verilmesi, bireyin ruh sağlığındaki bozuklukların önceden tespit edilmesi ile bireyler de ruh sağlığını bozacak olumsuz ailevi sorunların ortadan kaldırılması gerekmektedir. 

Yine personel yetersizliği hat safhada iken bu gün Uzman Jandarma kadrolarının kapatılarak Astsubay kadrosuna ataması yapılmakta ve hata birçok yerde personel yetersizliğinden dolayı uzman jandarmalar ikiz görevlendirmelerle görevlerin ifa etmektedirler. 

Lakin yerine atandığı ve aynı işi yaptığı astsubay ile aralarında yaşanan maaş ve tazminat farkları da yine iş yerinde yaşanan aksaklıkları beraberinde getirdiği ve bu nedenle işyeri koşullarının ortadan kaldırılması durumunda, çalışma koşullarının daha iyi olacağı, daha az ruh sağlığı bozulmuş personelle daha başarılı bir hizmet sunulacağını değerlendirmekteyiz. 

İnşallah gerekli önlemler alınır ve bundan sonra umarız Subay, Astsubay intihar etti, Uzman Jandarma intihar etti diye bir haber almayız. Arkadaşımızın intihar ederek aramızdan ayrılması bizleri ve tüm silah arkadaşlarımızı derinden üzmüştür. Bizler son olsun yetkililer kurumlar bu konuya yakın ilgi göstersin Analar ağlamasın, yuvalar yıkılmasın dememize rağmen halen herhangi bir çalışma yoktur. Vefat eden arkadaşımıza Allahtan rahmet geride kalan yakınlarına sabırlar niyaz ederiz başımız sağ olsun."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • can 9 yıl önce Şikayet Et
    Anladigim kadari ile askerlikte amir memura nasil ceza veririm nasil huzursuz ederim diye düsunuyor bi sekde egosunu tatmin ediyor oda intihara surukluyo allzh rahmet eylesin
    Cevapla
  • mert 9 yıl önce Şikayet Et
    uzman jandarmaların sorunlarına bu jandarma genel komutanlığı ne zaman çare bulacak. ne zaman bu adaletsiz düzen son bulcak
    Cevapla
  • gktürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Hep Uzman Jandarmaların hakkını yediler cok iş cok görev Astsb ile aynı kadro onlardan fazla calışma ancak az hak az maaş verildi hep bütün yük karakolda işte uzman jandarma calıştı Astsb emir verdi ama Astsb yaptı göründü hakkında maaşıda onlar aldı hep uzman jandarma rezil oldu allah görüyor ve biliyor ne diyelim inş yetkililer görür ve önlem alır ve gereken ve olması gereken hakkı verirler.
    Cevapla
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Uzman jandarmaların yıllarca özluk hakları. verilmeden calıştırıldı
    Cevapla
  • ChnTllr 9 yıl önce Şikayet Et
    Minare kılıfa sığmıyor artık. Yapılan işkence, mobing, psikolojik baskı, psikolojik savaş, adaletsiz görev dağılımı, düşük maaş ile yüksek iş gücü baskısı, düzensiz çalışma koşulları, verilmeyen haklar, düzeltilmeyen özlük işlemleri personelin intiharı bir kurtuluş gibi görmesine neden olmaktadır. Sorumlu olanlar yüce adaletten kaçamayacaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PYD elebaşı Salih Müslim'in eşinden teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkında sakat ifadeler
2024'te Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller