Mersin'e AKUT Hizmet Parkı açılacak

Mezitli Belediyesi'nin katkılarıyla Akdeniz Mahallesi'nde Akut Hizmet Parkı inşa edileceği bildirildi.

Mersin'e AKUT Hizmet Parkı açılacak
Mersin'e AKUT Hizmet Parkı açılacak
GİRİŞ 19.08.2015 11:26 GÜNCELLEME 19.08.2015 11:34

Mezitli Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Neşet Tarhan, deprem kuşağında bulunan bir ülkede bulunduklarını ve deprem konusunda yeteri kadar bilinçli olunamadığını kaydetti.

Marmara depreminden sonra gerekli önlemlerin alınmadığını savunan Tarhan, Mezitli ilçesi olarak deprem konusunda öncü olmak istediklerini ifade etti.

Tarhan, doğal afetlerde toplum bilincini arttırmak amacıyla Akut Hizmet Parkı inşaatına başladıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

 "Akdeniz Mahallesi sınırları içerisinde AKUT ekibinin hizmetlerinden faydalanmak için kapsamlı bir AKUT Hizmet Park'ı inşa ediyoruz. Önemli olan ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu parkımıza gelerek, doğal afetlere karşı ne yapması gerektiğini öğrenmesidir. Bu çalışmamız tüm Türkiye'ye örnek olmalı. Bütün belediyeler kendi sınırları içerisinde Akut Park'ı inşa ederek, ilçede yaşayan vatandaşlarını bilinçlendirmelidir. AKUT Parkı içerisinde eğitim amfisi, tırmanma duvarı, deprem eğitim evi, trafik kazaları kurtarma eğitim parkuru, enkaz kurtarma parkuru, spor aletleri, oturma alanları ve süs havuzu bulunacak."

AKUT Mersin ekip lideri Hakan Topal ise Türkiye'ye örnek teşkil eden bir projeyi hayata geçirmek için çalıştıklarını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu sahaya iniyor... 100 savaş gemisiyle gövde gösterisi
Ankara’da şoke eden görüntü! Taksi durağını pompalı tüfekle delik deşik etti