Uzman çavuş Mehmet Ali Sarak şehit oldu

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak, birliğine giderken teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit oldu.

GİRİŞ 23.09.2015 09:56 GÜNCELLEME 23.09.2015 13:52
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak, bu sabah sivil kıyafetle evinden çıkarak görev yaptığı birliğine giderken PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit oldu.

Olay bugün sabah saatlerinde Silvan İlçesi Cami Mahallesi Diyarbakır Caddesi'nde meydana geldi. Silvan Taktik Jandarma Alay Komutanlığı'nda görevli 25 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak, evinden çıkıp sivil kıyafetle görev yaptığı birliğe yürüyerek gittiği sırada, Savcılık lojmanları yakınında, PKK'lıların silahlı saldırısına uğradı.

Uzman Çavuş Sarak saldırı sonucu olay yerinde şehit olurken, otomatik silahlı teröristlerin kaçarak izini kaybettirdiği belirtildi. Saldırıdan sonra kaçan PKK'lıların yakalanması için operasyon başlatılırken, Uzman Çavuş Sarak'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Silvan Devlet Hastenesi'ne kaldırıldı.

YİNE OSMANİYE'YE ATEŞ DÜŞTÜ

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak’ın 25 yaşında ve Osmaniye nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

İKİNCİ SALDIRIDA UZMAN ÇAVUŞA AİT ARAÇ YAKILDI

Sabah erken saatlerde işe giderken uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak’ın ardından Silvan ilçesinde başka bir uzman çavuşa ait araç ise molotoflu saldırıya uğradı. Park halinde olan ve bir uzman çavuşa ait olduğu belirtilen araca teröristler tarafından yapılan molotof kokteylli saldırıda araç yanarak kullanılamaz hale geldi. Araçta kimsenin olmaması can kaybını önlerken, tamamen yanan aracın kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

Bölgede her iki saldırıyı yapanların bulunması için operasyonların sürdüğü açıklandı.

TSK’DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice, kalleşçe, alçakça gerçekleştirilen ve bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz" denildi.

YORUMLAR 39
  • birbirey 8 yıl önce Şikayet Et
    Demekki hain teröristlerin istihbarat ağı bizimkinden daha aktif bu konuda bazı halkinda bunlara yardım ve yatakligi söz konusu yoksa herhangi bir evde asker mi polis mi vatandasmi kaldığını yada sokaktaki park halindeki aracin kime ait oldugunu dağdan gelen terörist bilmez
    Cevapla
  • İstabul 8 yıl önce Şikayet Et
    Korkak kafirler mertçe askerin karşına çıkınsana. Siz kesinlikle insan olamazsınız, bir insanı bu şekilde öldüren ancak insanlık değerlerine düşman mankurt ruhlu vahşi bir hayvan olabilir.
    Cevapla
  • malcolmx 8 yıl önce Şikayet Et
    idamı falan boşverinde önce uzman çavuşların özlük haklarını düzenleyin hep adamlar şehit oluyor... kimse beni uzman sanmasın değilim ama haksızlık bunlara çok yapılıyor sanki tsknın zorla oluşturulmuş birimi ama en çok ta şehidi uzmanlar veriyor şimdiye kadar özlük hakları bir türlü düzenlenmedi eğer hükümet kurulup da düzenlenmezse bunlar daha ak partiye oy vermez.
    Cevapla
  • vatan 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlara artik idam gelmeli su arefe gününde ailesi ne oldu acaba devletime sesleniyorum askerimi polisimi ve devletimin bekasi icin vatan hainlerini idam gelmeli
    Cevapla
  • kiraz 8 yıl önce Şikayet Et
    Sana kıyanlara Allah lanet etsin,ateşi bol olsun.ve rabbim senide cennetine koysun... ve bayram arefesinde sana ve ailene bu acıyı yaşatanlar inşallah kahru perişan olurlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar duyurdu! Türkiye ve ABD arasında dev LNG anlaşması imzalandı
Ülkelerin 2024 yılı savunma bütçesi açıklandı! Türkiye sıra atladı...