Atatürk Orman Çiftliği arazisi davasına ret

Cumhurbaşkanlığı Kulliyesi'nin yapıldığı arazi için 'Atatürk'ün vasiyetinin ihlal edildiği" iddiasıyla açılan dava reddedildi.

Atatürk Orman Çiftliği arazisi davasına ret
Atatürk Orman Çiftliği arazisi davasına ret
GİRİŞ 20.10.2015 11:33 GÜNCELLEME 20.10.2015 12:19

Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi, "Atatürk Orman Çiftliği arazisine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi inşa edilmesi suretiyle Atatürk'ün vasiyetinin ihlal edildiği" iddiasıyla açılan davanın reddine karar verdi.

Duruşmaya, davacı odaların temsilcileri, müdahillik talebinde bulunanlar ile Başbakanlık, Maliye Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve tarafların avukatları katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi avukatı Mehmet Ali Alan, Medeni Kanun gereği davanın husumetten reddini talep etti. Davalıların ve müdahillerin davada menfaatleri bulunmadığını belirten Alan, "Eda davası açılacak hallerde tespit davası açılamaz, Medeni Kanun'un 499 ve Borçlar Kanun'un 243. maddesine göre ölüme bağlı tasarrufun iptali veya tasarrufu istenir. Ayrıca Ankapark'ta yine amacına uygun olarak gezi, eğlence ve dinlenme yeri olarak yapılmıştır" dedi.

Maliye Bakanlığı avukatı ise malik olmadıkları için Bakanlığa husumet yöneltilemeyeceğini ve davanın reddini istediklerini belirtti.

Hakim Asuman Ada Şahin, davanın reddine karar verdiğini belirterek, "Davanın reddine karar veriyoruz. Anayasa Mahkemesi'nin kişi bakımından yetkisizlik nedeniyle verdiği emsal kararı var. Atatürk'ün vasiyetine hepimiz sahip çıkmak zorundayız" diye konuştu.

 

YORUMLAR 40
  • hadi 10 yıl önce Şikayet Et
    Osmanli mirasina ne oldu hic soran yok 600 yillik emekleri nerede kimlerin elinde? Insanlar bunu da dusunsun.
    Cevapla
  • Yozgatlı 10 yıl önce Şikayet Et
    Hangi diktatörün olduğu ülkede böyle dava açılmıştır,örneği var mı.Artık Diktatör demekten utanın utanın.
    Cevapla
  • Hakan 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür davaları açanlar ne kazanacaklarını düşünüyorlar hep merak etmişimdir. Amaç ne pahasına olursa olsun AKP' ye zarar vermekse bu şekilde zarar veremeyeceklerini bir gün anlamaları gerekir. Şer değil , hayırda yarışın. Birgün belki kazanırsınız.
    Cevapla
  • TURAB 10 yıl önce Şikayet Et
    hiç kimsenin, T.C DEVLETi'nin ilerlemesi önünde, ayak bağı olan vasiyeti, yerine getirilemez. Devletin menfaati, şahısların husumetine feda edilemez...
    Cevapla
  • abdullah 10 yıl önce Şikayet Et
    hele şükür.Kabak tadı vermişti.ankapark olsun cumhurbaşkanlığı sarayı olsun kimsenin sırtlanıp gideceği yer değil.O mekan zaten Türk milletinin de başka kimsenin değil, yine millete geri döndü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'de kılıçlar çekildi! Seçim hamlesi! 70 vekil yeni partiye geçecek
Dünya Kupası için ABD'ye gelen takıma hırsızlık şoku! Geriye sadece tek şey bıraktılar