Kara Kuvvetleri Komutanı Azerbaycan'da!

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'a geldi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Azerbaycan'da!
Kara Kuvvetleri Komutanı Azerbaycan'da!
GİRİŞ 17.11.2015 10:59 GÜNCELLEME 17.11.2015 10:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başkent Bakü'deki temasları çerçevesinde önce merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in mezarını, daha sonra Bakü Şehitler Hiyabanı'nı ziyaret eden Orgeneral Çolak, burada yetkililerden 20 Ocak 1990'da yapılan katliamla ilgili bilgi aldı.

Bakü Türk Şehitliği'ni de ziyaret eden Çolak, saygı duruşunun ardından Anıt'a çelenk bıraktı daha sonra şehitlik defterini imzaladı.

Deftere şehitlere hitaben "Asil Türk milletinin kahraman evlatları" yazan Çolak, onların kanla yazdığı destanın, her zaman sevinci olduğu kadar hüznü de paylaşan Türkiye ve Azerbaycan'ın kader birliğini ve "tek millet iki devlet" sözlerinin ortaya koyduğu ilişkilerin sarsılmaz temelini teşkil ettiğini kaydetti.

Bu temel üzerine yükselen dostluğun şehitlerden her zaman güç alacağını ve şanlı bayrakların burada olduğu gibi her zaman beraber dalgalanmaya devam edeceğini kaydeden Çolak, yazısını "Türk Kara Kuvvetleri, destanlaşan fedakarlık ve kahramanlıklarınızı daima minnetle ve şükranla anmaya devam edecektir. Ebedi istirahatgahınızda rahat uyuyunuz. Ruhunuz şad olsun" diye tamamladı.

Yetkililerden Bakü Türk Şehitliği konusunda da bilgi alan Orgeneral Çolak, temsili mezarlara karanfil bıraktı. Çolak'a Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun ve Askeri Ataşe Tuğgeneral İhsan Başbozkurt eşlik etti.

Kara Kuvvetleri Komutanı Çolak'ın temasları kapsamında Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov'la bir araya geleceği ve Bakü'de bulunan askeri okulları ziyaret edeceği belirtildi. Gence'deki askeri birlikleri de ziyaret etmesi beklenen Çolak'ın Azerbaycan'daki temasları 3 gün sürecek.

YORUMLAR 1
  • Alim 8 yıl önce Şikayet Et
    Azeri gardaşlarimla şu ermenistana girsek en önde gönüllü gidecem
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Müzakereler sona erdi: Cevabımızı ilettik!
Brezilya'da felaket! Hükümet korkunç bilançoyu açıkladı