Türkiye ve ABD sayesinde o bölgeler geri alındı

Türkiye-Suriye sınırında güvenli bölge oluşturulması için ilk adım atıldı.

Türkiye ve ABD sayesinde o bölgeler geri alındı
Türkiye ve ABD sayesinde o bölgeler geri alındı
GİRİŞ 21.11.2015 01:39 GÜNCELLEME 21.11.2015 04:45
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Türkiye-Suriye sınırında DAEŞ'ten arındırılmış güvenli bölge oluşturulması için düzenlenen hava ve kara saldırılarında iki köy, terör örgütünden geri alındı. 

Muhalif gruplardan Türkmenlere ait Sultan Murad Tümeni ve ortak hareket ettiği Şam Cephesi, Türk ve Amerikan hava unsurlarının desteğinde karadan ilerleyerek, Halep'in kuzeyinde, Türkiye-Suriye sınırına sıfır noktasında, Kilis'in karşısında bulunanHarcele ve Delha'ya girdi. 

TÜRKİYE 6 F-16 İLE VURDU

Türkiye'ye ait altı F-16 ve ABD'ye ait dört F-15, bir AC-130 ve 3 insansız hava aracının (İHA) havadan destek verdiği operasyonda, muhalif gruplar terör örgütünü iki Türkmen köyünden çıkarmayı başardı. 

70 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Gece boyu süren çatışmalarda 70'den fazla DAEŞ militanı öldürüldü. 

Güvenlik kaynakları, taktik seviyede sağlanan başarının DAEŞ'in bundan sonraki savunmasının kırılması, muhaliflerin savaş isteğini ve yeteneğini arttırması, DAEŞ'in çöle hapsedilerek sınır güvenliğinin sağlanmasına yardımcı olacağına dikkati çekti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 44
  • aklen 8 yıl önce Şikayet Et
    Rusya yı aşırı küçümsüyoruz bize havadan tazyik yaparak dikkat et mesajı verdiler abd ye de aynısı yapıldı, rusya tek başına olmak istiyor, abd dahi rusya ile savaşa hazır ama dikkatli davranıyor olacakları biliyor, rusya suriyeyegelmeden önce kutuplarda savaşa hazırlık tatbikatı yaparak savaşa hazırlandı sonra suriyeye geldi bunu dikkatli okumak lazım, rusya nın bunları yapacağı tahmin edilmiyordu şimdi daha fazla misafir almalıyız görünüyor.
    Cevapla
  • diriliş islam 8 yıl önce Şikayet Et
    rusya çin esed lübnan türkmen dağında adam kesiyor biz ise halepte 2 köy için daeşle savaşıyoruz bizim önceliğimiz esed ve pkk olmalı
    Cevapla
  • Mehmet Akif 8 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'nın bir sürü uçağı var bizim 5 tane F16 ucaginami muhtaç kalmışlar.Yaw Adamlar resmen bizi pisliğe sürüklüyorlar biz sadece kameralar karşısında sırıtıp poz veriyoruz.
    Cevapla
  • ismail 8 yıl önce Şikayet Et
    herkes bi yorum yapmista bizim devlet ne yapiyor ben merak ettim kinamadan baska aceba. yahu kobani dediler aylarca kobaniyi medyalar dillerden düsümerdi ABD yardim etti türkiye pesmergelere izin verdi yardim etti peki türkmen gardaslarimiza osmanlinin emanetine niye sahip cikilmiyor arkadas
    Cevapla
  • celicar gureboz 8 yıl önce Şikayet Et
    bayır bucak türk milletinin şerefidir,başkakanımzın bu konuda acil desteklerini görmek istiyoruz selamlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı
Galatasaray, Sivasspor'u gole boğdu!