Havan topu düştü: Asker karşılık verdi

Suriye’nin Cerablus kentinden geldiği tahmin edilen 2 havan topu Karkamış Belediyesi ve Çakıroğlu Jandarma Karakolu yakınlarına düştü.

GİRİŞ 03.02.2016 12:34 GÜNCELLEME 03.02.2016 14:09
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

aziantep'in Karkamış ilçesindeki Suriye sınırında mayın tespit ve temizleme çalışması yapan güvenlik güçlerine terör örgütü DAEŞ üyelerince ateş edildi.

DAEŞ TARAFINDAN GELDİ

Alınan bilgiye göre, Karkamış Belediyesi karşısından sabah saatlerinde sınır hattına yapılacak güvenlik duvarı çalışmaları kapsamında bölgedeki mayınları tespit edip temizlemek için çalışma yürüten güvenlik güçlerine Suriye tarafından ateş açıldı.
Terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan sınırın karşı tarafındaki Halep'in Cerablus ilçesinden açılan ateşe angajman kuralları gereği güvenlik güçlerince misliyle karşılık verildi.

BÖLGE GEÇİCİ OLARAK BOŞALTILDI

Belirli aralıklarla devam eden çatışmalar nedeniyle sınır hattında tespit ve temizleme çalışması yapan mayın temizleme aracı bölgeden çıkarılırken, çalışmalara ara verildiği öğrenildi. Çatışmaların ardından bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, vatandaşlar sınıra yakın yerde durmamaları konusunda uyarıldı. Çatışmaların yaşandığı bölgeye yakın olan Karkamış Belediyesi ise geçici olarak boşaltıldı. Mayın temizleme aracı, 16 gündür sınır hattına örülecek güvenlik duvarı çalışmaları kapsamında Karkamış'ta görev yapıyordu.

YORUMLAR 14
  • sadi 8 yıl önce Şikayet Et
    hangi terör unsuru olursa olsun sınırımıza 60 km yaklaşan potansiyel tehdit görülüp yoğun topa tutulmalıdır.60 km yaklaşmışsan teröristsin benim için bi tehtidsin topa tutulmalısın...
    Cevapla
  • irak Turkmenleri 8 yıl önce Şikayet Et
    teror orgutu pyd daes ve rusya ortaktir teror orgutu pyd pkk yi kuran rusyadir rusya teror orgutlelerini korumaktadir
    Cevapla
  • bertan urfa 8 yıl önce Şikayet Et
    niye f 16 larla bombalamıyoruz
    Cevapla
  • yokya 8 yıl önce Şikayet Et
    çünkü arının yuvasına çomağı soktuk o sınırı geçen her uçağımız tehlike altındadır. üç beş çöl faresi için mehmetçiğin burnunun kanamasına değmez.
    Cevapla
  • Çetin MANGUT 8 yıl önce Şikayet Et
    Çıkalım ve etrafımızda bize tehdit olan ne varsa yerle bir edelim.
    Cevapla
  • selimi 8 yıl önce Şikayet Et
    yokya ; yav hadi ordan sanki silahı satarken ordaydın, la yürü git. hem de öso daeşe silah satacakmış.
    Cevapla
  • yokya 8 yıl önce Şikayet Et
    bilge devletler bu işi daha ortaya çıkmadan önler. malesef bizde devlet aklının zerresi yok. orada olaylar ilk başladığında bizler seyrettik bekledik ki daha fazla karışsın ortalık öso gibi el nusra gibi yapılara silah verdik onlarda gitti ışide sattı bunları. neo osmanlıcılık gözümüzü öyle bir kör ettiki gerçeklerin farkına yeni yeni varıyoruz.
    Cevapla
  • vatandaşşş 8 yıl önce Şikayet Et
    allah hepsının belasını versinnnnn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakim Ziyech iddiası: Al-Shabab'a gidecek! Galatasaray'a piyango vurdu
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı