Silopi'de, ahırdan PKK'ya ait cephanelik çıktı

Silopi'de güvenlik güçleri, bir evin ahırında yaptıkları aramalarda, PKK'lı teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdi.

Silopi'de, ahırdan PKK'ya ait cephanelik çıktı
Silopi'de, ahırdan PKK'ya ait cephanelik çıktı
GİRİŞ 26.02.2016 16:50 GÜNCELLEME 26.02.2016 16:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde güvenlik güçleri, ihbar üzerine bir evin ahırında yaptıkları aramalarda, PKK'lı teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdi.

Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bir ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, ihbarın yapıldığı ahırda yaptıkları aramalarda PKK'lılara ait silah ve patlayıcı madde ele geçirdi.

Ele geçirilen malzemeler içerisinde teröristlerin kalaşnikof silahlara yakın dövüşlerde kullanılan kasatura takmaları dikkat çekti.

PKK'lılar ayrıca patlayıcıları ateşlemek için kullandıkları kapsüllerin nemlenmesini engellemek için pirinç kutularına gizledikleri görüldü.

Güvenlik güçlerinin ahırda yaptıkları aramada, 10 kilogramlık yağ bidonu içerisine C3 karışımlı patlayıcı, 49 elektrikli kapsül, 35 C3 yemlemeli elektrikli kapsül, 10 kilo amonyum nitrat karışımlı el yapımı patlayıcı, 1 roket atar silahı, 1 kasatura takılı kalaşnikof silah,1 şarjörsüz kaleşnikof silah, 5'i uzaktan kumanda düzenekli olmak üzere 11 telsiz, 7 kalaşnikof marka silaha ait şarjör, 89 fişek, içerisinde pirinç bulunan 5 kiloluk plastik kutu içerisinde 368 adet normal patlayıcı, patlatmaya yarayan kapsül bulundu.

Ele geçirilen silahlarla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

 

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 2
  • sinem 8 yıl önce Şikayet Et
    allhım bu ne bitmek bilmiyor biz dünyayla savaşıyoz aslınd aamerika rusya ingiltere fıransa pkk onlar bu bitmek tükenmek bilmeyen silahlar allhım emmelektimizi korsun bu şer yuvalarından kalleşler ikiyüzlüler
    Cevapla
  • Aras... 8 yıl önce Şikayet Et
    Sinem hanimefendi..bitmez diye hic 1 sorun yoktur yeter,ki kanun ve yasalarin çook sert acimasiz kesintisiz olsun bak bakalım bu alçak dış montajlı şer odakları is birlikcileri dış destekçileri hainlik yapabiliyorlarmi..,bugün abd.,ingiliz.,alman vede fransa,ya bakalım ne teröre ne teroristte destekcilerine a içiyorlar buldukları yerde oylum oyluumm SELVI boyluumm moduna sokuyorlar..,aynısını bende TURKIYE CUMHURIYETI DEVLETIMIZ istiyooruuummmm..,NOOKTAAA..,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kavgayı ayıran polis memuruna kafa attı
Bakan Hakan Fidan'dan son dakika Gazze açıklaması: Bu son savaş olmayacak!