İstiklal Marşı'na bağlamalı klip

İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yılında, 58 bağlama ile seslendirilen Milli Marş için klip çekildi.

GİRİŞ 15.03.2016 15:50 GÜNCELLEME 15.03.2016 15:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Sazdan Adam Grubu bu yıl ise İstiklal Marşı’nın 95. yıldönümü için 58 bağlamacı ile Milli Marşı ağlama ile çaldı. Amatör bağlamacıların saz çaldığı klipte İstiklal Marşı işaret dili ile söylenirken, sözleri ise alt yazı ile geçildi.

300’ün üzerinde çocuk ve yetişkine bağlama öğreten ve ‘Sazdan Adam’ olarak anılan Mehmet Ali Ürkmez, İstiklal Marşı’nı ilk kez milli enstrümanla düzgün bir şekilde çalıp klip çektiklerini söyledi.

NİTELİKLİ VİDEOLAR YOKTU

Ürkmez, “İstiklal Marşı’nın bu yıl 95. yılı sosyal paylaşım sitelerine baktığımızda bağlama ile İstiklal Marşı yazdığımızda çok nitelikli videolara ulaşamadık. Çoğu yatak üzerinde, sigara içilirken veya şortla çalınmış. Bu bizim milli marşımız, enstrüman da milli çalgımız, bizde bu işe gönül veren insanlarız. Daha nitelikli bir video olsun diye uğraştık. Belki bu kliple üstatları da alarm durumuna sokup daha güzel işler ortaya çıkartabiliriz. Bu klibe de belki olumlu yada olumsuz eleştiriler gelecek ama bizim amacımız bir adım atmak, kilometre taşı olmak. İnşallah başarabiliriz” dedi.

YORUMLAR 2
  • helal 8 yıl önce Şikayet Et
    on numara yerli devam ,anlayana
    Cevapla
  • kemal özensoy 8 yıl önce Şikayet Et
    süper olmuş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…