Osman Gazi Köprüsü neden kavisli yapıldı?

İstanbul-İzmir Otoyolu'nun en önemli geçiş noktası olan Osman Gazi Köprüsü'nün mimarisindeki ayrıntı dikkat çekti.

Osman Gazi Köprüsü neden kavisli yapıldı?
Osman Gazi Köprüsü neden kavisli yapıldı?
GİRİŞ 22.04.2016 08:12 GÜNCELLEME 22.04.2016 14:41
Bu Habere 236 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün İzmit Körfez geçişini sağlayan Osman Gazi Köprüsü'nün son tabliyesinin konulması ve İstanbul-İzmir Otoyolu Altınova-Gemlik kesiminin açılış törenine katıldı.

Erdoğan'a, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Lütfi Elvan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu eşlik etti.

KÖPRÜ KAVİSLİ YAPILDI

Tam kenarında yer alan Altınova'daki Hersek Lagünü, köprü projesini de etkiledi. Köprü, flamingoların uğrak yeri olan sulak alanının korunması amacıyla Altınova ayağından sonra sağa kavisli şekilde dizayn edildi. Eğer düz şekilde karşıya geçilmiş olsaydı, doğal alan köprünün altında kalacaktı.

RAMAZAN'DA AÇILACAK! FİYATI 35 DOLAR

113'üncü tabliyenin yerleştirilmesiyle tamamlanan köprünün, Ramazan Bayramı öncesi açılması planlanıyor. Otoyol ve köprünün, yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlaması öngörülüyor. Köprünün geçiş ücreti ise 35 dolar artı KDV olacak.

YORUMLAR 236
  • Öğrenci 8 yıl önce Şikayet Et
    çok fazla..... fiyat düşmeli
    Cevapla
  • Bora Cay 8 yıl önce Şikayet Et
    Bana göre de fiyatı kesinlikle pahalı. Şahsen ben memurum ve o paraya bu köprüden geçemem. Yani yok gibi davranacağım sanırım. Lakin şu da var sanırım bu köprü bu fiyatından dolayı 22 yıl sonra devlete kalacak. Eğer daha ucuz olsaydı 40-50 yıla çıkabilirdi. Çünkü buranın parasını yüklenici firma tamamen kendi ödedi. Devlet para vermedi. Kısa vade olsun zengin ödesin benim çocuklar devlete geçince ucuz kullanır :)))
    Cevapla
  • 1 vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    köprü, yolu 140 km kısaltıyormuş (35 usd + kdv) yani 120 tl ye km de 0,30 krş yakan araç 400 km yol gider. o zaman ücret için şöyle küçük bir hesap yapıp 140*0,30 krş 42 tl. yapar 2 tl iskonto ile geçiş ücreti 40 tl. yani vatandaş yakıta vereceği parayı köprüye versin ve böylece tasarruf sağlanmış olsun. 120 tl vereceğime bu paraya 140 km + 260 km ekstra yol giderim diye ikilemde bırakmayın vatandaşı.
    Cevapla
  • adsiz 8 yıl önce Şikayet Et
    1 paramiz cebimizdekalir 2 petrol simdilik 40 dolar yarin....
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyetinde, dolar ile geçiş ücreti gayet düşündürücü bu fiyat çok fazla, 50-60 tl arası yapsan bu fiyattan daha fazla para kazanılır.
    Cevapla
  • can 8 yıl önce Şikayet Et
    eğri olmasının sebebi; 1- daha masraflı olup müteahhidin kazanması 2- geçiş ücretinin fazla olması
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan silah ihracatı adımı! Hükümete flaş İsrail çağrısı
İsviçre'de küstah saldırı! Selçuk Bayraktar'dan terör yandaşlarını çıldırtacak yanıt