Türk Tabipleri Birliği'nde değişim zamanı

"Bağımsız Hekimler Birliği" Türk Tabipleri Birliği yönetiminde bayrak değişimi için harekete geçti.

Türk Tabipleri Birliği'nde değişim zamanı
Türk Tabipleri Birliği'nde değişim zamanı
GİRİŞ 17.05.2016 12:54 GÜNCELLEME 17.05.2016 12:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

15 Mayıs Pazar günü, Ankara'da bir araya gelen 29 farklı Tabip odasına üye temsilciler, Türk Tabipleri Birliği yönetiminde bayrak değişimi için "Bağımsız Hekimler Birliği" adı altına bir araya geldiklerini ifade ettiler.

İzmir Tabip Odası delegesi Dr. Suat Kaptaner, 25 yıldan uzun bir süredir, Türk Tabipleri Birliği'ne hakim olan anlayışa karşı olan hekimlerin uzun yıllardır ilk defa bu kadar güçlü bir irade ile bir araya geldiklerini ifade etti. İstanbul'dan katılan Dr. Gazi Zorer de bu birlikteliğin, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü ve hekimlerin güncel sorunlarını öncelikli gündem yapan bir örgüt ihtiyacından ortaya çıktığını söyledi. Kayseri Tabip Odası Başkanı Dr. İbrahim Suat Öktem, "Türk Tabipleri Birliği'nin hekimlerin geniş bir kesimini yok sayan anlayışla yönetilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bundan sonra sadece hekim olma paydasında birbirine saygı duyan bir anlayışla Türk Tabipleri Birliği'nin yönetilmesi gerekmektedir" dedi.

Denizli Tabip Odası Başkanı Dr. Gökhan Önem de "Türk Tabipleri Birliği'ni, 25 yıldan uzun bir süredir kendilerini "Etkin Demokrat" olarak tanımlayan grubun yönettiğini belirterek kendilerine mevcut TTB yönetimi tarafından yapıştırılmaya çalışılan "iktidarın adamı" damgasının tutmayacağını vurguladı. "Herkes kimin ne olduğunu biliyor. İşte burada Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda bir araya gelebiliyorsak gerisi teferruattır. Hekimlerin ilgilenilmesi gereken sorunları bir tarafta dururken, terör örgütünün diliyle konuşanların hekimler için yapacak hiçbir şeyi kalmamış demektir" dedi.

10-11-12 Haziran tarihlerinde Ankara'da yapılacak olan Türk Tabipleri Birliği Kongresinin büyük çekişme içinde geçmesi ve önemli tartışmalara sahne olması bekleniyor.

YORUMLAR 1
  • kahramankentli 7 yıl önce Şikayet Et
    helal şöyle ya yıllarca kanını emmiş aslak hain insanlardan kurtaralım artık kurumları
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan son dakika İsrail ve Hamas açıklaması! Yeni kararı duyurdular
Putin'in 5. dönemi başladı