“Tek Kol” orada saklanıyor! Yeri belirlendi

AHL saldırısını organize etmekle suçlanan “Tek Kol”’ lakaplı Çeçen terörist Çatayev'in Musul'a bağlı Tel Afer bölgesinde saklanıyor.

“Tek Kol” orada saklanıyor! Yeri belirlendi
“Tek Kol” orada saklanıyor! Yeri belirlendi
GİRİŞ 05.07.2016 12:32 GÜNCELLEME 05.07.2016 12:35
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen alçak saldırının orgazanatörü olduğu öne sürülen Çeçen asıllı terörist Ahmet Çatayev'in, 2010 yılında Rusya'ya iadesine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) engel olduğu ortaya çıktı. Rusya'da hapishanede kaldığı süreçte kangren olan kolu kesildikten sonra “Tek Kol” lakabıyla ilgi çekici bir figüre dönüştürülen IŞİD emiri Çatayev'in sır bağlantıları çözülüyor.

ÇATAYEV TEL AFER'DE SAKLANIYOR

İstanbul'un her köşesini avucunun için kadar iyi bilen ve Kafkasya Emirliği adına Avrupa-Türkiye-Gürcistan üçgeninde yıllarca çalışan Ahmet Recepoviç Çatayev, bir Çeçen direnişçisi iken 2014 yılında ansızın IŞİD militanına dönüştü. Çatayev ile birlikte Kafkasya Emirliği'nin İnguşetya temsilcisi Said de IŞİD'e katıldı. Çatayev, Irak bölgesinde bulunan Kafkasyalı savaşçılarla çalışmaya başladı. Çatayev, bu dönemde pek çok tecrübeli Çeçen savaşçıyı da kendi bağlantılarıyla IŞİD bünyesine kattı. Yaklaşık 200 kişilik tecrübeli bir Çeçen grubuna komuta eden Ahmed Çatayev'in halen Irak'ta olduğu sanılıyor. IŞİD'in içerisindeki Kafkasyalı savaşçıların pek çoğuyla birlikte Musul'a bağlı Tel Afer bölgesinde saklandığı düşünülen Çatayev, aynı zamanda derin istihbari bağlantılara da sahip. İyi derecede Rusça bilen Ahmed Recepoviç Çatayev, Araplarla rahatlıkla anlaşabilecek kadar Arapça, bozuk bir aksana sahip olsa da Almanca biliyor. 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 13
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    sıra kellesine gelmiş
    Cevapla
  • Tora 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman öldürülüp bu katliamın hesabı alınacak.. halk bunu bekliyor...
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    kanka turkiyede iyle bir sey yok malesef biz daha cool bekwlriz
    Cevapla
  • hasan ali 7 yıl önce Şikayet Et
    onu mdem buldunuz yerini gavur kadar olamzsaniz yziklar olsun hemen ,geregini yapin bu is böyle havva civyla olmaz yptiginiz araclarin ereclerin hakkini verin...?
    Cevapla
  • muammer 7 yıl önce Şikayet Et
    onun planı yapılmıştır. Ahl meydanında asılmış halini görmek istiyoruz.
    Cevapla
  • Recep 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara müslüman diyenin suratına tükürürüm. Bu alçakların ne oldukları kime hizmet ettikleri belli değil. Biri bu pisliğe iş ihale etmiş bu da gerçekleştirmiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Okan Buruk, Hakim Ziyech'i duyurdu!
Brezilya'da felaket! Hükümet korkunç bilançoyu açıkladı