ÖSO'dan flaş açıklama: Türkiye söz verdi

ÖSO, önceliklerinin kenti, sivillerin geri dönebileceği hale getirmek olduğunu ve Türkiye'nin bu konuda destek sözü verdiğini belirtti.

ÖSO'dan flaş açıklama: Türkiye söz verdi
ÖSO'dan flaş açıklama: Türkiye söz verdi
GİRİŞ 25.08.2016 23:31 GÜNCELLEME 26.08.2016 03:12
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

ÖSO'ya bağlı Hamza Bölüğü Komutanı Yüzbaşı Abdunnasır Celal, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, Türk askerinin desteğiyle Cerablus'a girdiklerinde  karşılaştıkları en büyük zorluğun DAEŞ'in kentin sokaklarına ve evlere  yerleştirdiği mayınlar ile patlayıcılar olduğunu söyledi.
 
ÖSO birliklerinin kente girer girmez vatandaşların evlerine geri  dönebilmesi için patlayıcıları temizlediğini aktaran Celal, ÖSO'nun çatışmalar  esnasında kent çevresine kaçan onlarca kişinin evlerine dönmesine izin verdiğini  ve bu sürecin ilerideki günlerde de devam edeceğini ifade etti.
 
Kentte hayatın yeniden normale dönmesinde Türkiye'nin rolü olacağını  ifade eden Celal, Karkamış Sınır Kapısı'ndan Cerablus'a insani yardımların  geçirilmesi, fırınlar ve kuyuların tekrar çalışır hale getirilmesi gibi diğer  zorunlu ihtiyaçlar konusunda da Türkiye'nin yardım edeceği konusunda söz  aldıklarını dile getirdi.
 
Kentteki emniyetin sağlanması konusuna da değinen Celal, ÖSO'nun, DAEŞ  militanlarının ve uyuyan hücrelerin sızmasını engellemek için kent girişlerine  güvenlik barikatları koyduğunu ve vatandaşları korumak amacıyla bir emniyet  oluşumu kurmaya başladığını kaydetti.
 
ÖSO bünyesindeki Ceyş et-Tahrir Komutanı Muhammed el-Gabi de  önceliklerinin bölge sakinlerinin yaşamlarına geri dönmesine yardım etmek  olduğunu belirterek, Türkiye'nin, bu doğrultuda atılan adımları destekleyeceği ve  gerekli yardımı yapacağı yönünde vaatte bulunduğunu söyledi.
 
Gabi, kentteki insanların yaşamlarını düzenleyebilmek için mahkemeler  kurulacağını, burada güvenliği sağlamasının ardından ÖSO'nun DAEŞ'le savaşı  sürdürmek için yeni bölgelere gideceğini aktardı.
 
Gelecek adımlarının Halep'in kuzeydoğu kırsalında ve Çobanbey'de  DAEŞ'in peşine düşmek olduğunu kaydeden Gabi, oradan da doğu kırsalda yer alan  El-Bab ilçesine ilerleyeceklerini dile getirdi.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava  Kuvvetleri, “Fırat Kalkanı" operasyonu çerçevesinde ÖSO’nun Cerablus bölgesinde  dün başlayan harekatına destek veriyor.
 

YORUMLAR 34
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    özgür suriye ordusu türkmenler heppiniz fiyaskosunuz türkiyeyi arkanıza aldınız öyle girdiniz , kürtlere aksi taktirde yaklaşamazsınız
    Cevapla
  • mert 7 yıl önce Şikayet Et
    orda ki kürt dedğin ypg pyd pkk nın arkasında bi dünya var füzeler misket bombaşarı savaş gemileri hazardan vuruyo uçaklar tanklar öso da ne var docka roketatar. Şimdi erkekse suriyede çıksınlar öyle abd İngiltere fransa almanya iran rusya İsrail bir olup destek veriyo ama TÜRKİYE girince niye hepsi tutuştu bu da yine TÜRKLERİN gücüdür ALLAH daima mazlumun ve haklının yanındadır. Şimdi Siyonist rejime zalime kim destek veriyorsa o Siyonistlerle berarber yok olmaya mecburdur. Ne mutlu TÜRKÜM diyene. Ne mutlu MÜSLÜMANIM diyene.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz Allah cc ve müslüman Türkiyeyi ile beraberiz, siz de katil Gavur ABD yi katil Rusyayı katil Esadı arkanıza aldınız buna rağmen yine kaçıyorsunuz. vallahi yok olup gideceksiniz.
    Cevapla
  • salim 7 yıl önce Şikayet Et
    kritik nokta burada EL BAB zaten MENBİÇ yeni hedef. ama menbiçten sonra EL BAB alınmazsa pyd-ypg koridoru ve devletçiği için hala imkan var demek olacaktır. bunun için EL BAB da alınmalıdır. bu şekilde HALEP ile bağlantı kurulmuş olunacaktır afrin ile kobani arasında 100 kmlik bir alan hakimiyeti ile hayalleri bertaraf edilir.
    Cevapla
  • real yorumcu 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz Türk milleti sözümüzü daima tutariz lakin sizin iki gün snra ne yapacaginiz belli olmaz.
    Cevapla
  • Ismail 7 yıl önce Şikayet Et
    Yaknda o bölgelerde referandum var ins. Turkiyenin yeni vilayetleri olacak oralar :)
    Cevapla
  • MEHMET 7 yıl önce Şikayet Et
    töbe de elimizdeki bazi sehirler sorun yapiyor birde onlarla ugrasamayiz :)
    Cevapla
  • URFALI 7 yıl önce Şikayet Et
    halk özel hareket (HÖH) kardeslerım bır sıkıntı olursa reıs bir ses versın 5 dak sonra yanınızdayız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sabit ve hareketli kara hedefleri nokta atışıyla imha edildi
Yetiştiricilerden çoban isyanı: 100 bin lira maaşla çalıştıracak eleman bulamıyorlar