Metrobüs kazası saldırganı tutuklandı

Acıbadem'deki metrobüs kazasıyla ilgili gözaltına alınan şemsiyeli saldırgan Murat A. tutuklandı.

GİRİŞ 24.09.2016 15:28 GÜNCELLEME 24.09.2016 17:40
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

İstanbul Acıbadem'de önceki gün yaşanan metrobüs kazasında şoföre şemsiye ile saldıran Murat A., 4 ayrı suçtan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şoför Recai Türkoğlu ise savcılığa verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Üsküdar Doğancılar Polis Merkezi'nden sabah saatlerinde çıkarılan şemsiyeli saldırgan Murat A., sağlık kontrolünün ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Savcıya ifade veren Murat A., "kasten yaralama'', ‘'olası kasıt ile birden fazla kişiyi yaralama'', ‘'olası kasıt ile kamu malına zarar verme'' ve "birden fazla kişiye yönelik olası kasıt ile mala zarar verme" suçlarından tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevkedildi.

"PİŞMANIM"

Murat A.'nın mahkemedeki ifadesinde emniyet ifadesini tekrarladığı öğrenildi. Zanlı, "Bana metrobüs şoförünün uygunsuz ve küfür içeren tepkisinden dolayı ben de tepkide bulundum. Olayların bu hale gelmesinden dolayı pişmanım. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Serbest bırakılmak istiyorum" dedi.

Zanlı, emniyetteki ifadesinde, "Metrobüs durakta durmayınca, şoföre neden durmadığını sordum. Bir kadının beklediğini söyledim. Bana ‘sen karışma, bir sonraki otobüs onu alır' dedi. Tartıştık. Bu arada diğer yolcular müdahale etti. Yerime geçtim. Bana küfür etti. Yerimden kalkarak vurdum. Panik yapıp direksiyondan kendini fırlattı" demişti.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Nöbetçi Hakimlik, şüphelinin üzerine atılı olan suçları işlediğine yönelik kuvvetli somut delil bulunduğu ve şüphelinin tanık ve diğer müştekiler üzerinde baskı yapma ihtimalinin bulunmasını dikkate alarak tutuklanmasına karar verdi. Murat A., 4 suçtan ayrı ayrı tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderildi.

BAZI YOLCULAR ŞOFÖRDEN ŞİKAYETÇİ

Ayrıca sabah saatlerinde avukatıyla birlikte adliyeye gelen metrobüs şoförü Recai Türkoğlu da müşteki-şüpheli sıfatıyla nöbetçi savcıya ifade verdi. Şoför Türkoğlu ifadesinin ardından savcılık tarafından serbest bırakıldı. Metrobüste yolculuk yapan bazı yolcuların hem şüpheli Murat A.'dan hem de şoför Recai Türkoğlu'ndan şikayetçi oldukları öğrenildi.

ŞUURUNU KAYBETTİ

Adliye çıkışında sürücü Türkoğlu açıklama yapmazken, avukatı Hasan Abanoz, "Müvekkilim vurmanın etkisi ile şuurunu kaybetti. O sebeple düştü direksiyondan. Saldırganın vuruşu ile müvekkilim zaten şuurunu kaybetmiştir. Saldırı sebebi yolcu alıp almama konusu. Tamamen saldırganın kişisel bir egosu. Öyle görünüyor ki burada taksirle yaralamadan bir dava açılabilir" dedi.



Savcılık, şüpheli Murat A'yı, tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevketti.
Murat A.'a, "Olası kastla kasten yaralama", "Kasten yaralama", "Kamu malına zarar verme" ve "Mala zarar verme" suçlarından tutuklama isteniyor.
Bu arada, metrobüs şoförü Türkoğlu'nun da savcılıkça müşteki-şüpheli sıfatıyla ifadesinin alındığı öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 29
  • Edirneli 7 yıl önce Şikayet Et
    Serbest bırakılmak istiyorum demis birde arsız yüzsüz mahluk hiçbir şeye sebep olmamış gibi. Yüzsüzlüğü kustahliga bakarmisiniz ??? Bunun gibiler için idam şart .
    Cevapla
  • gökhan 7 yıl önce Şikayet Et
    kabin olsaydı bu kaza olmazdı.taksilerdede kabin yok.
    Cevapla
  • kuzu 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben, şöför hareket halindeyken dikkati dağılır diye bişey sormaya çekiniyorum. Adamın yaptığına bak. Dücünceli olmak lazım. Can taşıyor. Hepsinin vebalini alırsın.
    Cevapla
  • alemi isyan 7 yıl önce Şikayet Et
    ya kardeşim bizde yılalrdır aotöbüse biniyoruz istediğimiz durakta durmadığı oldu şöferin bir çıok kez sıkıntılı durumlar oldu hareket halindeki şöföre müdahale etmenin şemsiye ile vurmanın savunulacak bir tafafı yoktur.adam suçlu ve ceza almalı
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet bence de şoför bey suçsuz adam işini yapıyor.ne yapsın böyle bir eşkiyaya .o eşkiyayida döven diğer yolcuların eline sağlık.Allah böyle olaylar yasatmasin . işallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ekonomiden güzel haber! Türkiye 20 ülkelik listeden çıkıyor
Eyüpsultan'da okul müdürünü öldüren 17 yaşındaki zanlının ifadesi belli oldu