İhanetin merkezine 15 Temmuz anıtı

Külliye’nin karşısında yer alan ve darbecilerin merkez olarak kullandığı Jandarma Komutanlığı binasının yerine park ve şehitleri simgeleyen bir anıt yapılacak.

İhanetin merkezine 15 Temmuz anıtı
İhanetin merkezine 15 Temmuz anıtı
GİRİŞ 04.10.2016 09:15 GÜNCELLEME 04.10.2016 09:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK), “Demokrasi ve Özgürlükler Günü” olarak kabul edilmesi yönündeki tavsiye kararı aldığı 15 Temmuz’la ilgili hazırlıklar hızlandı. Hükümet, konuyla ilgili mevzuatta gerekli düzenlemeleri yapacak. Böylece, devlet ve millet, bir yandan demokrasi şehitlerini anarken, diğer yandan darbe girişimi nesiller boyunca unutturulmayacak. Resmi tatil olacak 15 Temmuz günü, etkinliklerle simgeleştirilecek.

ŞEHİTLER ABİDELERİ 

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümü de bu kapsamda etkinliklere sahne olacak. Ankara ve İstanbul’da yapılması kararlaştırılan 15 Temmuz Şehitler Abideleri de, darbe girişiminin yıldönümüne yetiştirilecek. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin karşısında yer alan Jandarma Genel Komutanlığı binası ile arazisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na tahsis edildi. Bu bölgede hem “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı” yapılacak hem de parkta şehitleri simgeleştiren bir anıt inşa edilecek.

Akşam

YORUMLAR 6
  • VATANDAŞ 7 yıl önce Şikayet Et
    hiçbir şey şehitlerden daha değerli değildir...o kahraman vatan evlatları için devletimiz gerekeni yapacaktır
    Cevapla
  • TC VATANDAŞI 7 yıl önce Şikayet Et
    ben boyle düşünmüyorum yazık günah ordaki bina daha yeni yapıldı ve kaç milyar harcandı o binanın yıkıl ması yerine başka bi devlet kurumuna tasis edilmesinden yanayım ebide yapacakkadar boş alan varzaten orda yanlışsam sizsoylevin
    Cevapla
  • haluk 7 yıl önce Şikayet Et
    Akıncılar üssünün olduğu yeride mahkeme ve cezaevi yapın orda yargılayın orda yatsınlar
    Cevapla
  • Yasin 7 yıl önce Şikayet Et
    Bende katılıyorum. Alemi ibret olsun.
    Cevapla
  • Hüseyin Cansu 7 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru
    Cevapla
  • Uzun adama saygı 7 yıl önce Şikayet Et
    Olması gereken de budur orda halk direniş gösterdi şehit oldu ve dolayısıyla şehitlerin anısına halkın da kullanımına verilmelidir. Çok isabetli bir karar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor