35 diplomatik pasaportludan iltica talebi

Almanya, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası 35 diplomatik pasaport hamilinin kendilerine iltica talebinde bulunduğunu açıkladı.

35 diplomatik pasaportludan iltica talebi
35 diplomatik pasaportludan iltica talebi
GİRİŞ 21.10.2016 21:02 GÜNCELLEME 21.10.2016 21:02
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Almanya'da ki Yeşiller Partisi Milletvekili Özcan Mutlu'nun soru önergesini yazılı olarak cevaplayan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Günter Krings, Federal Göçmen ve Mülteci Dairesine (BAMF) diplomatik pasaport hamili 35 kişinin iltica talebinde bulunduğunu ve bu rakama eşler ve çocukların da dahil olduğunu belirtti.

KARAR NASIL VERİLECEK?

Söz konusu taleplerin eyalet mahkemeleri ve Federal Başsavcılığın titizlikle değerlendirmekte olduğu kaydedilen cevapta, mahkemelerin 13 Aralık 1957 tarihli Türkiye ile Almanya arasında uygulanabilecek Avrupa İade Anlaşması temelinde karar vereceğini vurgulandı.

Cevapta ayrıca bu taleplerin yönetim tarafından da tek tek inceleneceği ifade edildi.

DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELMİŞTİ

İki hafta önce Süddeutsche Gazetesi-Batı Almanya Radyo Televizyonu (WDR)-Kuzey Almanya Televizyonu'nun (NDR) ortaklaşa verdiği haberde ise, Türkiye'nin Almanya'daki misyonlarında 8 diplomatın FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle diplomatik pasaportlarının iptal edildiği ve bunlardan üçünün de Almanya'ya iltica başvurusunda bulundukları iddia edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Temel candan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara para lazim almanyada ne yiyecekler oralarda gurbetcilere cokmeden Turkiyedeki tum mallarini ellerinden almasi lazim acilen ac kalsinlar
    Cevapla
  • üstü kalsın 7 yıl önce Şikayet Et
    ver desek bin dereden su getirecekler şimdi.... vermeyinde burdakilerde size kaçsın... yeni bi mülteci akını başlatın. tüm fetöyü toplayın almanyaya... daha sonra bizde kafamıza göre vermeyiz istediğiniz adamı..
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    kimse kusura bakmasin ama bende söyle bir intiba var, türkiyeden yurtdisina gelen imamlar dahil hepside torpilli kisilerin olduklarini saniyorum,bu iltica edenler hangi kriterlere göre yurt disina gönderilmis kim agirligini koymus incelenip sorumlularin mahkeme önüne cikarilmasi gerekir,aksi takdirde daha cok böyle durumlarla karsilasiriz
    Cevapla
  • sessiz çığlık 7 yıl önce Şikayet Et
    ohaa bu neya.Bu vatan hainlerini kim işe aldı?Kimin referansıyla girdi? Kimlerin hakkı yendi? Dil bilmediği halde nasıl girdiler?Asıl araştırılması gereken bunlar. Hep yağlı yerlerde görev almışlar.Allah fitil fitil kan kustursun pis hainleri .Onlara referans olanları da helak etsin?
    Cevapla
  • mad 7 yıl önce Şikayet Et
    Alin sizin olsun tepe tepe kullanin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...