FETÖ'de puanlama sistemi!

İzmir'de FETÖ/PDY soruşturmasında 267 sanık için hazırlanan iddianamede, örgüt üyelerinin yaşam biçimini izlediği ve üyelerini buna göre sınıflandırıp puanladığı ortaya çıktı.

FETÖ'de puanlama sistemi!
FETÖ'de puanlama sistemi!
GİRİŞ 30.10.2016 15:00 GÜNCELLEME 30.10.2016 15:00

15 Temmuz darbe sürecinden sonra İzmir'de soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya, 267 sanık için bin 300 sayfalık iddianame hazırladı. İddianamade, darbe gecesine ait önemli bilgilerin yanı sıra örgütün işleyişine, yönetimine ilişkin çarpıcı ayrıntılar yer aldı. Örgütün yönetim şemasının çıkartıldığı iddianamede, FETÖ'nün bünyesindeki elemanların yaşamlarını bile takip ettiği, onları değerlendirdiği, fişlediği saptandı.

4 SINIFA AYIRDILAR

Örgüt üyeleri yaşam biçimlerine göre, 4 sınıfa ayrıldı. Namaz kılmayan, sigara içen, alkol alan, kız arkadaşı olanlara 1 puan verilirken, arada bir sigara içen, alkol alan ve namaz kılanlar 2 puan aldı. Namazı arada bir kaçıran, sigara, alkol almayan, kız arkadaşı olmayana 3 puan, namazlarını düzenli kılan, sohbetlere katılan, kitap okuyan, örgüt ideolojisini benimseyen, alkol, sigara kullanmayan, kız arkadaşı olmayan, örgütün söylemleri doğrultusunda hayatını şekillendiren itaatkar üyelerine ise, 4 tam puan verildiği aktarıldı. Bu değerlendirmeler sonrasında, dört dörtlük bulunan örgüt üyelerinin, en gizli ve asli görevlere atandığı, üstlerin emirlerini yerine getiren bu elemanların, kritik görevlere konulduğu belirlendi. Bunun yanı sıra üçlük bir örgüt üyesine sıradan görevler verildiği, ikilik ve birlik örgüt üyelerine ise örgüt yapısı içerisinde herhangi bir görevin verilmediği, zaman içerisinde kendini değiştirebilen kişilerin puanlamalarının artırıldığı veya aksi yönde azaltıldığı, soruşturma sonrasında tespit edildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü
Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'ye iyi gelecek mi?