Maaşı değerindeki parayı polise teslim etti

Elazığ’da bir temizlik işçisi, kaldırımda bulduğu maaşı değerindeki parayı polise teslim ederek örnek davranış sergiledi.

GİRİŞ 04.03.2017 10:55 GÜNCELLEME 04.03.2017 11:05
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Elazığ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde temizlik işçisi olarak çalışan 4 çocuk babası 50 yaşındaki Ahmet Kodat, İcadiye Mahallesi’nde 2. Harput Caddesi’nde kaldırımı süpürürken yerde para gördü. Euro’ları ilk gördüğünde sahte zanneden Kodat, yerden aldığı paraların gerçek olduğunu ve miktarının yaklaşık bir aylık maaşı kadar olduğunu anlayınca durumu önce kurum yetkililerine daha sonra da polise haber verdi.

Örnek bir davranış sergileyen Kodat, belediyeden gelen yetkililerle birlikte tutanak karşılığında parayı polise teslim etti.

Sokakta temizlik yaptığı sırada yerdeki paraları gördüğünü belirten Ahmet Kodat, "Parayı aldım ama başta sahte sandım. Baktım ki gerçek para. Çavuşlarımı çağırdım ve onlar da müdürü çağırdılar. Daha sonra onlarla polise haber verdik. Neredeyse benim bir maaşım kadar paraydı, polislere teslim ettik. Onlarda bana çok teşekkür ettiler" dedi.

Belediyede görevli temizlik işçisi Kodat’ın 2. Harput Caddesinde görevli olduğunu aktaran Belediye Temizlik İşleri Müdür Yardımcısı Güngör Çelik, "Ahmet Kodat, her zamanki gibi görev alanında çalışırken yerde bir miktar para bulmuş. Paranın önce sahte olduğunu zannetmiş. Yerden parayı aldıktan sonra gerçek olduğu anlayınca sorumlu arkadaşlarımıza bilgi verdi. Para çalışanımızın bir maaşına tekabül ediyor. Biz hemen emniyete haber verdik. Parayı tutanak karşılığında teslim ettik" ifadelerini kaydetti.

YORUMLAR 8
  • habib akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    böylesi insanlarımız içimizde oldukça hiç bir zaman bu millete diz çöktürümüyecekler.
    Cevapla
  • şanlıurfali kürt 7 yıl önce Şikayet Et
    biz böyle bir oldukça bütün dünya bir araya gelse yinede Türkiye ile baş edemez , allah sizden razi olsun.ey Türk evladı allah her daim vatanına olan evlatlar dan razi olsun.
    Cevapla
  • Elixan 7 yıl önce Şikayet Et
    bakiyorumda super Türklükten dem vuran olmamis, hayret...
    Cevapla
  • evet_isyan 7 yıl önce Şikayet Et
    Olmamış da olsa nolacak neyinden rahatsızsın? Kimse Türklükten bahsetmemişken bu sataşma ne? Gerçi rumuzuna bakınca şaşmamak lazım zihniyetine.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen dem vurmuşsunya dolaylı yollardan yeter...
    Cevapla
  • Tunahan Alanya 7 yıl önce Şikayet Et
    Fethi Sekin abimizin memleketi türkiyenin yüzaki MasAll.
    Cevapla
  • köktürk 7 yıl önce Şikayet Et
    insanlık yok olma noktasına geldi yapılması gerekeni yapınca alkışlıyoruz helel olsun gakgoş kardeşim bir müslüman: tüm insanların dil din fark etmez malını namusunu ve canını korumak ve kollamakla mükelleftir.keşke hepimiz gerektigi gibi islamı yaşayabilsek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen atamalarıyla ilgili duyuru
Özgür Özel, Bahçeli ile görüşecek