Bakanlık yanıtladı: Tabutundan kılıç çıktı mı?

Tabut, başsavcının gözetiminde, Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi ve arkeologlar eşliğinde açıldı

GİRİŞ 03.05.2017 08:36 GÜNCELLEME 03.05.2017 09:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ardahan’ın Merkez’e bağlı Karagöl İlçesi’nde bulunan cesetle ilgili tartışmalar sürüyor. 1877-1878 Osmanlı - Rus savaşında (93 Harbi) ölen Rus Tümgeneral Vasiliy Geyman’a ait olduğu düşünülen tabutun içinde pırlanta bir kılıcın da olması gerektiği yönünde Rus medyasında çıkan haberler yeni tartışma başlattı.

Rus medyasında çıkan haberler üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ardahan’da bulunan tabutun heyet huzurunda, halkın önünde açıldığını ve içinden pırlanta kılıç çıkmadığını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, tabutun heyet huzurunda açıldığını vurguladı. Heyetin Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı’nın gözetiminde polis, Kültür ve Turizm Bakanlığı İl Müdürlüğü temsilcisi ve arkeologlardan oluştuğunu belirten yetkililer, tabutun Ardahan halkının gözleri önünde açıldığını söyledi.

Yetkililer, “Kılıç olsaydı bunu saklamazdık. Bütün Ardahan halkı seyrederken kapak açıldı. İçinde kılıç olmadığı gibi herhangi bir taşınır kültür varlığı da bulunmadı. Böyle bir tabutun bulunmasının ardından tabii böyle şehir efsaneleri olacaktır. Bu şehir efsanelerinin önüne geçmek de mümkün değil. General olup olmadığını bilmiyoruz. Belki üst düzey bir subaydır” dedi.

Yetkililer, cesedin kime ait olduğunu henüz tespit edemediklerini belirterek şöyle konuştular: “Kimliğini tespit edemediğimiz bir insanla ilgili, sanki tespit etmişiz gibi ‘Bunun kılıcı da olması lazım’ diyorlar.

Şu anda tabutun bulunduğu alanda başka mezar odalarının olabileceği olasılığı üzerinde duruyoruz. O alanın ve mezar odasının tescil edilmesi için çalışma yapıyoruz.”

Tabut, başsavcının gözetiminde, Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi ve arkeologlar eşliğinde açıldı.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 5
  • cihat 7 yıl önce Şikayet Et
    Çürümemiş dedikleri buysa surata bak ellere bak bumu çürümemiş.
    Cevapla
  • sfdfsdf 7 yıl önce Şikayet Et
    O kılıç çıksaydı da bizde kalmaz mıydı. Bizde kalırdı. Bunlara ne oluyorsa ?
    Cevapla
  • rama 7 yıl önce Şikayet Et
    Hatta kalesnikof bile varmis yaninda allah allah
    Cevapla
  • Sade Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    pırlanta kılıç mı? :D tabi canım postalları da yakuttu zaten. :D
    Cevapla
  • ddd 7 yıl önce Şikayet Et
    adam ulkemizi isgale gelmis bi moskof abarta abarta bitiremediniz.. rus ayisina yuz verirsen bi de seni boyle suclar iste.. yahu o tabutta yatan moskof kim bilir ermeni cetelerine vs destek verip kac muslumanin olmesine sebep oldu..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alimler Birliği'nden Erdoğan'a övgü dolu sözler!
Almanya 800 milyon avroluk fiyasko sonrası tarihinde ilk kez İsrail yapımı İHA uçurabildi